Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 30-річна жінка «подарувала» інтернет-знайомому 40 тисяч доларів
 
22-12-2012, 17:05  Кримінал

30-річна жінка «подарувала» інтернет-знайомому 40 тисяч доларів

 
У Коростені жінка попалася на інтернет-шахрайство і перерахувала ледь знайомому чоловікові 40 тисяч доларів США.

'30-річна


Про це розповів керівник Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області полковник Віктор Бугира.

Інформаційні технології, крім позитиву, принесли в наше життя й інші аспекти, іноді, на жаль, негативного характеру. Все більшого поширення сьогодні набувають інтернет-шахрайства, причому схеми їх здійснення досить різні.

«Почну з конкретного прикладу. Кілька днів тому 30-річна жителька м. Коростеня звернулася в міліцію із заявою про те, що протягом місяця вона через мережу інтернет спілкувалася з іноземцем, жителем держави колишнього Радянського Союзу. Їх відносини отримали досить романтичний характер, тому жінка, піддавшись умовлянням чоловіка, поступово перерахувала на вказаний ним рахунок величезну суму - 40 тисяч доларів США. Ймовірно, зайве говорити, що любов далекого закоханого, як і він сам, зникла разом з грошима потерпілої », - розповів Віктор Бугира.

За інформацією прес-служби УМВС України в Житомирській області, в структурі Управління органів внутрішніх справ створено спеціальний відділ по боротьбі з кіберзлочинністю, працівники якого і займаються запобіганням та протидією злочинів у сфері інформаційних технологій і телекомунікаційних мереж.

Зокрема, це і несанкціоновані втручання в роботу комп'ютеризованих систем і мереж, або втручання в системи електронних платежів, або незаконні дії з платіжними картками. Це і злочини з використанням комп'ютерних технологій, створенням та використанням шкідливого програмного забезпечення, несанкціоноване поширення інформації з обмеженим доступом, а також шахрайства в мережі Інтернет, як наведений вище приклад.

«Тільки з початку дії нового кримінально-процесуального кодексу, тобто фактично протягом місяця його роботи співробітниками даного підрозділу розпочато два десятки кримінальних проваджень. У той же час задокументовано ряд фактів втручання в систему «Клієнт-Банк». Збитки за вказаними злочинами склали близько 2 мільйонів гривень.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!