Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На Житомирщині значно побільшало випадків шахрайства
 
25-09-2016, 20:27  Кримінал

На Житомирщині значно побільшало випадків шахрайства

 
На Житомирщині значно побільшало випадків шахрайства

Поліцейські застерігають жителів Житомирщини від шахраїв. Правоохоронці звертають увагу полісян на заходи безпеки під час купівлі-продажу товарів через Інтернет і радять утриматися від сумнівних фінансових операцій.

З настанням осені кількість звернень жителів Житомирської області в поліцію з приводу шахрайських дій незнайомців збільшилася.

Так, 20 вересня з рахунку 20-річної студентки медичного коледжу зникли майже 21 тисяча гривень. Дівчина необачно повідомила свої банківські реквізити незнайомцю, який, за його словами випадково, поповнив її мобільний рахунок і зажадав повернення коштів.

У Новоград-Волинський відділ звернувся 49-річний житель с. Жеребилівка. Чоловік хотів придбати мотоблок, який облюбував на одному з інтернет-сайтів. Однак, зателефонувавши за номером, вказаним в оголошенні, і згодом спрямувавши кошти на озвучений рахунок, втратив будь-який зв'язок з продавцем. Його номер весь час знаходився поза зоною досяжності. Заявник спочатку очікував поштову доставку товару, а через кілька тижнів звернувся в поліцію, усвідомивши, що і 5 тисяч гривень втратив, і техніку не придбав.

У схожу ситуацію потрапила 28-річна житомирянка, яка збиралася купити дитячий велосипед. Більше ніж півтори тисячі гривень дівчина перевела невідомому, чий телефон більше жодного разу не відповідав на її дзвінки.

Із заявами про цих історіях жителі області прийшли в поліцію в один день, а в цілому є ще з десяток інших повідомлень про шахрайства протягом тижня.

22 вересня в будинок 79-річної мешканки Житомира під надуманим приводом зайшли двоє чоловіків. Незнайомці заволоділи прикрасами з золота, розповівши бабусі байку про порчу. Пенсіонерка прокинулася від нав'язливого спілкування тільки через кілька годин після відходу візитерів і звернулася в поліцію.

За всіма цими фактами розпочато кримінальні провадження у ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Встановлюються особи шахраїв.

У той же час поліцейські в черговий раз підкреслюють: особиста безпека і безпека майна багато в чому залежить від вашої розсудливості та обережності. Будьте уважні у всіх справах, пов'язаних з фінансовими операціями. Ставтеся відповідально до збереження таємниці банківських відомостей. Вибираючи покупки через всесвітню мережу, використовуйте тільки надійні і безпечні сайти, звертайте увагу на відгуки про продавців і іншу важливу інформацію.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!