Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як проводять тест на детекторі брехні?
 
20-09-2019, 15:40  Кримінал

Як проводять тест на детекторі брехні?

 

Безумовно багато хто знає, що таке детектор брехні. Сьогодні його використовують навіть у фільмах і розважальних шоу. А що стосується реального життя, то послуги поліграфа широко застосовують в поліцейських розслідуваннях, під час співбесіди робітників державного рівня, а також приватних компаніях. Основною метою є виявлення брехні про минуле людини або встановлення її дійсних намірів.


Детектор брехні вимірює рівень пульсу, частоту дихання, параметри артеріального тиску, потовиділення, реакції кінцівок.


Перед тим як пройти поліграф людину підключають за допомогою 4 – 6 датчиків до пристрою. Їх фіксують на зони вимірювання реакцій організму.


Провідний фахівець задає тематичні питання, починаючи з очевидних біографічних і поступово додаючи основні і провокаційні. В процесі перевірки відслідковуються і фіксуються показники на електронній машині. Після кодування, результат демонструється у вигляді діаграми на екран.


Подальша робота зав'язана вже на вмінні спеціаліста. Професіонал з точністю визначить бреше людина чи говорить правду.


Безумовно, для чистоти процедури слід дотриматися певній кількості умов. Наприклад, обстановка для тестування повинна бути комфортною, а приміщення звуконепроникним.


Крім того, досліджуваний повинен бути без ознак амнезії, оскільки, не пам'ятаючи істотні моменти ситуації або біографічні факти, якісний результат не отримати.


Як проводять тест на детекторі брехні?

Чи можна обдурити поліграф?


Питання про те чи можна обдурити детектор брехні часто обговорюється в тих чи інших колах. Однак, якщо розібратися, то стає зрозуміло, що ні. Пристрій лише фіксує зміни в організмі, що викликає центральна нервова система. Ці рефлекси є безумовними і людиною, як правило, не контролюються.


А от якщо говорити про те, чи можна контролювати себе, коли проходиш тест на детекторі брехні, то непідготовленій людині це не під силу практично. Справа в тому, що пригнічувати рефлекси ще на стадії їх зародження вимагає довгих тренувань. І швидше за все така здатність буде вважатися надприродною силою.


Крім усього іншого, перевірка на детекторі брехні, а точніше її успіх полягає не в пристрої, а в професіоналізмі фахівця. Тому що для правильного виявлення істини, потрібно ставити правильні питання, однакові по суті, але різні за вимовою. Порівнюючи показники детектора брехні отримані від усіх запитань, професіонал виводить єдиний показник і робить висновок є місце брехні, чи нема.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!