Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області в лісі «завівся» кримінал
 
29-09-2009, 16:10  Кримінал

У Житомирській області в лісі «завівся» кримінал

 
'У

Житомирським міжрайонним природоохоронним прокурором порушено дві кримінальні справи за частиною 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем), та ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Як було встановлено під час прокурорської перевірки, службові особи ДП «Народицький лісгосп АПК» дали незаконну вказівку на вирубку лісових насаджень за межами ділянок, що були відведені до рубок. Унаслідок цього незаконно зрубано 175 дерев у різних лісових кварталах Базарського лісництва та заподіяно шкоди в особливо великих розмірах. Кримінальні справи об”єднані в одне провадження. Наразі досудове слідство закінчено та кримінальну справу передано до суду для розгляду по суті.



Порушення чинного законодавства встановлено Овруцьким міжрайонним прокурором у ДП „Овруцьке спеціалізоване лісове господарство”. Зокрема, у діяльності цього підприємства виявлено факти приписок. Службові особи до нарядів про виконання лісових робіт, які виконувалися тимчасовими працівниками Борутинського лісництва, «зі стелі» приписували ще чималенький обсяг робіт. Внаслідок таких фальсифікацій було привласнено коштів на суму три тисячі гривень. За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 ст. 366 (службове підроблення) та частиною 3 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, яка також розслідувана і направлена до суду.



У цілому за результатами проведених перевірок в сфері охорони лісових ресурсів порушено 8 кримінальних справ, із яких 5 вже розслідувано і направлено на розгляд суду. Внесено понад 30 подань, опротестовано 3 незаконних правових акти, винесено 24 постанови про порушення провадження про адміністративне правопорушення, притягнуто до відповідальності 80 осіб, половина з яких - особи державних контролюючих органів, відшкодовано коштів, збитків на суму 784 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.


а в Каневі також кримінал завівся - крадуть ліс і б’ють людей

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!