Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » СБУ в Житомирській області викрила факт привласнення 900 тисяч гривень бізнесменами з Києва.
 
25-01-2010, 16:27  Кримінал

СБУ в Житомирській області викрила факт привласнення 900 тисяч гривень бізнесменами з Києва.

 
'СБУ

СБУ в Житомирській області викрила факт привласнення 900 тисяч гривень бізнесменами з Києва.



Службою безпеки України викрито факт привласнення посадовими особами київського товариства з обмеженою відповідальністю державних коштів в особливо великих розмірах, які належали Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Як повідомила прес-група СБУ в Житомирській області, в ході проведення попередньої перевірки встановлено, що Житомирським обласним відділенням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з дотриманням усіх вимог чинного законодавства був укладений договір з товариством з обмеженою відповідальністю (м. Київ) на будівництво будівлі виконавчої дирекції Фонду в одному з районних центрів регіону. На виконання умов договору обласним відділенням Фонду на рахунок київської фірми було перераховано 887 тисяч гривень передоплати.

Однак службові особи товариства до виконання робіт не приступили, а отримані кошти привласнили - на підставі укладених фіктивних угод про надання послуг через мережу фіктивних комерційних структур направили всю суму на рахунок приватного підприємця - жителя Києва, який за відповідні «комісійні» перевів ці кошти в готівку .

За матеріалами Служби безпеки України прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за фактом привласнення посадовими особами київського товариства з обмеженою відповідальністю коштів Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, розрахункові рахунки товариства заблоковані. Слідство у справі триває.

Разом з тим, керівництво фіктивних комерційних структур, чиїми послугами скористалися посадові особи київської громади для присвоєння коштів Фонду, притягується до кримінальної відповідальності за іншими епізодами своєї протиправної діяльності.
'СБУ


В даний час відносно директорів цих фірм правоохоронцями порушено кримінальні справи за ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України, вони перебувають у слідчому ізоляторі тимчасового утримання (м.Київ).

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!