Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У конкурсі "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" зареєстровано вже 137 об'єктів
 
20-07-2010, 14:53  Культура

У конкурсі "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" зареєстровано вже 137 об'єктів

 
На перемогу в акції "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" сьогодні претендують 137 об'єктів з різних куточків України.


У конкурсі "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" зареєстровано вже 137 об'єктів


Як повідомили в прес-службі заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка, учасники прес-туру акції "7 чудес України: замки, фортеці, палаци", разом з її ініціатором Томенком та партнером акції в Києві Олександром Бригінцем мали можливість оцінити учасників акції, які представляють столицю України - Маріїнський і Кловський палаци, а також найбільш могутня фортифікаційна споруда столиці - Київську фортецю, передає УНІАН.

Як відомо, більше місяця триває другий етап акції "7 чудес України: замки, фортеці, палаци", в ході якого проходить презентація регіонами своїх номінантів на звання кращих. Перелік претендентів ще поповнюється. Журналісти та експерти вже мали можливість побачити ряд конкурсантів Хмельницької, Чернігівської, Волинської, Івано-Франківської та Рівненської областей.

Як йдеться у повідомленні, сьогодні Маріїнський палац "захований за зеленим парканом будівельників і тільки крізь грати центральних воріт можна побачити незначну частину колишньої царської величі будівлі", і потрапити всередину палацу учасникам прес-туру не вдалося - "не дозволили строгі правила техніки безпеки".

Оглядаючи об'єкти, які представляють на конкурсі столицю, Томенко зазначив: "Як не парадоксально, але київські об'єкти найменш відвідувані".

Говорячи про Маріїнський палац, він зазначив, що це в першу чергу пов'язано з тим, що "він позиціонується як офіційна резиденція глави держави".

"Я переконаний, що необхідно підтримувати ідею реконструкції цієї історичної будівлі, в той же час цю реконструкцію потрібно провести з серйозним обговоренням громадськості, експертів і фахівців, а вже потім вкладати в тому числі і бюджетні кошти, але тільки за умови, що у відновленому палаці можна буде проводити екскурсії для киян і гостей столиці ", - сказав Томенко.

Він також сказав, що в цьому плані варто відзначити позитивний приклад керівництва Верховного Суду України, яка "зробив перший крок", оскільки вже почало проводити такі екскурсії у Кловському палаці.

Томенко вважає, що "повною мірою не використовуються всі можливості Київської фортеці". За його словами, на її території можна проводити різного роду культурні заходи, зокрема, концерти, презентації, фестивалі.

Новий етап акції "7 чудес України", в ході якої будуть визначені сім найбільш привабливих замків, фортець і палаців нашої країни, стартував у березні цього року.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!