Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Головні ялинки країни: чим південніше, тим нижче
 
15-12-2010, 23:56  Культура

Головні ялинки країни: чим південніше, тим нижче

 
У більшості великих міст України святкові вогні на новорічних ялинках запаляться вже до суботи, до дня Святого Миколая. А самі свята триватимуть до Старого Нового року.

0



Сімферополь: висота ялинки - 11 метрів

Кримські чиновники відчайдушно намагаються зберегти в таємниці всі подробиці новорічних свят: поспілкуватися з відповідальними або хоча б тими, які знаються на новорічних справах, особами в Сімферопольській міськраді "Коментарям" не вдалося. Втім, дещо про головну кримську ялинку дізнатися вдалося: 10 грудня на площі ім. Леніна встановили 11-метрову ялину. До Дня Святого Миколая - 19 грудня - її нарядять і урочисто відкриють. У програмі відкриття - всі новорічні атрибути: Дід Мороз, Снігуронька, а також конкурси та подарунки для самих маленьких. Крім того, в місті традиційно з'являться ще дві зелені красуні: на Привокзальній площі та перетині вулиць Пушкіна і Горького.

Одеса: висота ялинки - 17 метрів

Як і в попередні роки, головна одеська ялинка з'явиться на Думській площі. Власне, її каркас вже встановлено, черга за зеленню. Крону головною одеської красуні створять з 300 невеликих сосонок. Щоправда, точно сказати, як буде виглядати одеська ялинка, поки не можна - іграшки якраз закуповуються. Але вже точно відомо, що після встановлення верхівки висота новорічного символу складе 17 метрів.

Крім того, одеситів і гостей столиці чекають кілька ярмарків, величезна кількість заходів для дітей. Незважаючи на те, що міське керівництво Одеси змінилося в результаті жовтневих виборів, святкові традиції нова влада змінювати не стала: у новорічну ніч біля ялинки відбудеться традиційний розіграш серед молодих сімей, головним призом у якому вже кілька років є квартира в Одесі.

Львів: висота ялинки - 20 метрів

Можна сміливо сказати, що в столиці Галичини новорічний символ буде самим живим: якщо в інших містах ялинки будуть все-таки збірними, то 20-метрову львівську красуню привезуть із Карпат. До 19 грудня - дня відкриття - її приберуть в червоно-жовтих тонах, прикрасять рекламою спонсора і оновленими іграшками: цукерками, зайцями, дзвіночками.

Культурно відпочивати львів'яни вже почали: 12 грудня відкрився новорічний ярмарок біля Ратуші, працює ковзанка. Трохи більше, ніж через тиждень, 23 грудня, у місті встановлять 6-метровий різдвяний вертеп ("шопку"), а 6 січня, напередодні Різдва, у Львові з'явиться 6-метровий Дідух, виготовлений народними майстрами. Різні фестивалі, вуличні вистави, ярмарки та інші гуляння в місті триватимуть до 19 січня.

Донецьк: висота ялинки - 22 метри

Одна з найвищих в Україні центральних ялинок вже встановлена в Донецьку, на площі ім. Леніна. Зараз 22-метровий новорічний символ прикрашають іграшками і світлодіодними гірляндами (всього на прикрасу міста буде використано близько 13 кілометрів гірлянд). Роботи планується завершити до 18-19 числа, а з 25-го Донецьк зможе нарешті повністю зануритися у святкування. Основна частина концертів, театралізованих вистав та розваг для дітей пройде на центральній площі та в парку ім. Щербакова.

Харків: висота ялинки - 30 метрів

У цьому році харків'ян буде радувати центральна ялинка, ідентична торішній по висоті. Однак місцеві влади роблять все, щоб кожен рік ялинка запалювалася по-новому: в цьому році підготовлено нові іграшки та гірлянди, розроблена спеціальна комп'ютерна анімація. Відкриття свята заплановано на 24 грудня, а в новорічну ніч усім присутнім обіцяють святкове шоу та виступ зірок російської і української естради. Кого саме запросять - у мерії поки не говорять, обіцяють сюрприз.

Між тим, сюрпризи чекають на харків'ян і гостей міста навколо ялинки. Крім уже традиційних народних гулянь, ковзанки і будиночка Діда Мороза на площі Свободи з'являться гігантські матрьошки, 300-літровий самовар та проекційне шоу, яке вже справило враження, на харків'ян під час святкування Дня міста. А в Палаці Спорту відбудеться прем'єра мегаспектаклю "Снігова королева", в якому будуть задіяні 700 акторів, а також учасників харківських театрів, хореографічних, вокальних і циркових колективів.

Київ: висота ялинки - 35 метрів

Київська зелена красуня на майдані Незалежності, як і належить столиці, буде всім ялинкам ялинка. Висота - 35 метрів, крім іграшок у ретро-стилі вона прикрашена 1200 різнокольоровими ліхтарями, освітлення управляється комп'ютером. Відкриття головної ялинки країни заплановано на 17 грудня, очікують присутність Президента Януковича, а церемонія запалення головної ялинки буде транслюватися на екранах, встановлених у всіх районах міста.

Далі - більше: як обіцяють міські влади, 19 грудня в столицю прибуде сам Святий Миколай і передасть світлий посох голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову. У переддень Нового року, 31 грудня, від Лютеранської вулиці до Майдану пройде парад-маскарад з участю дідів морозів, барабанщиків, артилеристів на ходулях та інших чудових звірів, а після почнуться концерти, ярмарки, конкурси і народні забави в асортименті зі святковою дискотекою під кінець . Крім того, в наступаючому році буде вперше офіційно відсвяткований старий Новий рік

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!