Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Представники слов'янського руху «Великий Вогонь» встановлять у Житомирі язичницьке святилище
 
1-02-2011, 21:46  Культура

Представники слов'янського руху «Великий Вогонь» встановлять у Житомирі язичницьке святилище

 
Незабаром у Житомирі недалеко від священної язичницької скелі Тура буде зведено святилище.

Представники слов'янського руху «Великий Вогонь» встановлять у Житомирі язичницьке святилище



Про це повідомляє керівник Слов'янського духовного руху «Великий Вогонь» Князь Огіно, він же Геннадій Боценюк.

Представники слов'янського руху переконані, що наші предки ще в древні часи безпомилково знаходили Місця Сили, які з часом ставали священними. Це і святі джерела, і священні камені, і лісові галявини. Часто в Місцях Сили проводилися поховання, оскільки вважалося, що саме місце зміцнить після похоронного обряду душу людини, тим самим збільшуючи її можливість допомагати нащадкам. Від стародавніх курганів і зараз віє силою наших предків.

Найбільше значення в культі «Великого Вогню» займають образи предків. Вважається, що живі душі пращурів – нав»ї, оберігають нас духовно, нерозривно пов'язані з нашим існуванням. Вищі Нав»ї мали свої святині і капища. Саме там славу їм співали, приносили жертви (продукти для пристрою культових трапез) і треби (сучасне українське слово «треба» і зараз означає «потрібно»), тобто все те, що необхідно для проведення обрядів і життя жерців. Провести повсякденний обряд міг кожен голова сім'ї, але по великих святах люди приходили до великих святилищ Вищих Нав»їв.

Зараз представники руху "Великий Вогонь" готуються до будівництва своїх святилищ у Києві та Житомирі. У Житомирі природним капищем язичникам служать Священна для них скеля Тура і долина курганів (урочище Псищі), де зустрічаються поховання від епохи ранньої бронзи до початку XII століття.

Щороку до скелі Тура до Житомира приїжджають вогнещани з різних міст України на саме гучне і веселе святкування заснування «Великого Вогню». Вони встановлюють наметове містечко на галявині біля скелі Тура. У цей день проходять військові змагання, духовні посвячення і перездача іспитів у школі військового мистецтва.
За матеріалами: z-obektiv

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!