Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі придумали більше 450 проектів пам'ятника морозиву.
 
28-04-2011, 23:24  Культура

У Житомирі придумали більше 450 проектів пам'ятника морозиву.

 
Найближчим часом у Житомирі з'явиться ще один пам'ятник - на цей раз морозиву. Авторами проекту стануть житомиряни, які взяли участь у конкурсі, який проходив з 10 березня по 25 квітня 2011 року.

У Житомирі придумали більше 450 проектів пам'ятника морозиву.



Участь у ньому взяли не тільки жителі міста чи області, а й усієї України. Втім, з 458 робіт що надійшли, більша частина все-таки від житомирян.

Незважаючи на те що організатори не ставили умову отримати дизайнерський ескіз і не обмежували малюнки тематикою та віком учасників, більшість не тільки спроектували пам'ятник, але і вказали, де він міг би стояти і з якого матеріалу його можна виконати.

Кращі 20 робіт вибирали народним голосуванням на сайті проекту, ще 10 відібрали організатори конкурсу.

Всі 30 кращих робіт роздрукують у великих форматах і нададуть на оцінку журі, до складу якого входить керівництво міста та ТМ «Рудь», архітектори і художники Житомира. Вони і виберуть трійку найдостойніших.

Зауважимо, що переможець конкурсу отримає за намальовану ідею 10 тисяч гривень. Нетбук і мобільний телефон вручать за друге і третє місце.

За задумом організаторів, після того як виберуть кращий малюнок, почнеться ще одне голосування - жителі Житомира будуть вибирати зі списку запропонованих місць найкраще місце для спорудження пам'ятника. Архітектори та художники почнуть удосконалювати малюнок і виготовляти скульптуру.

Фінансувати виготовлення та встановлення пам'ятника будуть спільно міська влада та ПАТ «Житомирський маслозавод» (Рудь).

Користувачі вже почали активно висловлювати свої враження щодо цього проекту. Дехто запропонував встановити пам'ятник на місці Леніна перед судом, на Михайлівській або в парку Гагаріна.

- Не знаю, де встановлять пам'ятник, але думаю, що це однозначно будуть улюблені житомирянами місця відпочинку, хоча їх у нас і не так багато. Я сама неодноразово заходила на сайт і голосувала за деякі роботи. В останній день спеціально зайшла, щоб подивитися на двадцятку кращих робіт. Була неприємно здивована, чому лідирували ті малюнки, які взагалі не можна було назвати ескізами майбутнього пам'ятника. Особисто мені сподобалися малюнки, де автори зобразили пам'ятники-фонтани, пам'ятники-ліхтарі, пам'ятники-атракціони або цілі міні-містечка з тематикою морозива. Сподіваюся, 10 тисяч отримає гарний малюнок, інакше я не зрозумію організаторів, - ділиться думками житомирянка Ольга Сірош.

Юлія Демусь
За матеріалами: 20 хвилин

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!