Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі пройшов «VARENIK DAY».
 
2-05-2011, 00:02  Культура

У Житомирі пройшов «VARENIK DAY».

 
28 квітня, у центрі інтелектуального дозвілля («Кавоманія» + «Книгоманія») відбувся безпрецедентний захід - «VARENIK DAY»!

У Житомирі пройшов «VARENIK DAY».



Без політики, без гасел, без примусу і пафосу. Ця подія в черговий раз довела, що бути українцем - почесно і приємно. Адже для того, щоб одягнути вишиванку і підняти настрій не потрібно гучних свят і подій, досить одного бажання.

На один день, в самому серці Житомира приміщення чайно-кавового салону «Кавоманія» перетворилося в етнічний музей, народну майстерню, концертний зал і кінотеатр одночасно. Кожен з присутніх зміг доторкнутися до речей, які становили побут наших предків, а також ознайомитися з одягом і взуттям з коноплі від Олега Земнухова.

Для бажаючих діяли майстер-класи з ляльки-мотанки (Ладаслава) та писанкарства (керівник Нестерчук Алла Анатоліївна). Протягом дня демонструвалися українські мультфільми, фільми і звучали українські народні пісні відомих колективів та виконавців: «Піккардійська терція», тріо «Мареничі», Ніни Матвієнко та інші.

Але центральним дійством заходу став виступ музикантів: тріо бандуристок (Ніконорова Світлана, Мельниченко Катерина, Пушечнікова Марина), Пасенко Ірина (домра), Сергій Яременко (саксофон), Іван Завадський (баян). Апофеозом стало, як видно з назви заходу, частування справжніми українськими варениками з картоплею та сметаною.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!