Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Коростене відкрили пам'ятник деруну.
 
22-09-2009, 01:25  Культура

У Коростене відкрили пам'ятник деруну.

 
'У


Пам'ятник деруну відкрили в Коростині під час проведення другого Міжнародного фестивалю дерунів. Про це повідомила прес-служба мерії Коростеня.
'У

Пам'ятник зроблено у вигляді корзини з дерунами, встаної на постаменті з сірого і червоного граніту, видобутого в Коростенськом районі. За словами першого заступника мера Коростеня Володимира Виговського, автором пам'ятника є коростенський художник Володимир Козиренко.

Пам'ятник деруну в урочистій обстановці відкрив спікер Верховної Ради Володимир Литвин, який був присутній на святі. За інформацією прес-служби мерії, збір коштів на установку пам'ятника почався ще в минулому році серед жителів Коростеня.
'У

Собівартість пам'ятника складає 30 тис. гривень, з яких 25 тис. коштує сам пам'ятник, 5 тис. - впорядкування. На установку пам'ятника не використовувалися бюджетні кошти.


В рамках фестивалю демонструвалися різноманітні страви з картоплі, працювала школа дерунярства, і кожен охочий за символічну ціну міг спробувати свіжі деруни і отримати диплом про закінчення Коростенської школи дерунярства.

Після випічки страву, приготовлену по особливому рецепту, розрізали на дрібні шматочки і роздали для дегустації всім охочим. Фестиваль відвідали більше 5 тис. чоловік.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!