Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирська хорова капела Орея стала однією з шести кращих в Європі
 
24-11-2011, 19:26  Культура

Житомирська хорова капела Орея стала однією з шести кращих в Європі

 
Хорова капела «Орея» взяла участь у Міжнародному хоровому конкурсі, який є одним з найпрестижніших конкурсів Європи.

Житомирська хорова капела Орея стала однією з шести кращих в Європі



Конкурс проходив в Іспанії, у місті Толоса протягом 3-х днів, з 29 по 31 жовтня 2011 року.

У результаті боротьби за гран-прі, «Орея» взяла перші місця у категоріях «поліфонія» і «фольклор», а так само отримала «Приз глядацьких симпатій», при цьому побивши рекорд збору голосів за всі 43 роки існування конкурсу - 99% голосів .

І це ще не все. «Орея» була нагороджена гран-прі Міжнародного хорового конкурсу і тепер вона є однією з 6 кращих хорових капел Європи.

Як розповів керівник Житомирської хорової капели Олександр Вацек, збираючи на конкурс, «Орея» дуже сильно ризикувала. Участь у конкурсі, переліт, занадто багато було поставлено на кін, і програти конкурс капела просто не мала права.

- Я за день до конкурсу молився: Боже, дай нам хоч одне перше місце! До 25-річчя капели повернутися назад з другим-третім місцем - Україна цього не зрозуміє, вона вже розпущена нашими перемогами. І нам дали одне перше місце, потім друге, потім приз глядацьких симпатій, який до того ж виявився рекордним, а потім і Гран-прі. Перший раз мені не соромно за якість!, - повідомив Вацек.

На конкурсі капела виконувала пісні українською та баскійською мовами, причому, вимоги до співу на баскійськый мовы не передбачають навіть невеликий акцент, всі слова повинні були звучати натурально.

У конкурсі в Толоса змагалися колективи з Швеції, Німеччини, Іспанії, Італії, Росії, Великобританії, США, Чехії, Латвії, Філіппін, Китаю, Фінляндії та Угорщини.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!