Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі вийшла в світ нова книга Георгія Мокрицького - «Цікава Житомирщина»
 
17-01-2012, 18:29  Культура

У Житомирі вийшла в світ нова книга Георгія Мокрицького - «Цікава Житомирщина»

 
У Житомирі вийшла в світ нова книга відомого краєзнавця Георгія Мокрицького - «Цікава Житомирщина».

'У



Як стало відомо, презентація видання запланована на кінець січня в обласній науковій бібліотеці Житомира. Вона буде приурочена до 60-річного ювілею автора.

Ілюстрована туристична енциклопедія "Цікава Житомирщина" почала видаватися в пілотному проекті краєзнавчого видавництва "Волинь" в контексті загальнообласної програми підтримки соціально-значущих видань.

Усього в чотирьох книгах цього проекту буде представлена інформація про чотири тисячі пам'ятників, будинки, парки та інші цікаві місця і визначні пам'ятки Житомирської області.

У першому томі поміщені матеріали по 8 перших (за алфавітом) районах Житомирщини. Майже весь перший тираж книги накладом трохи менше 2 тисяч екземплярів вже розійшовся по бібліотеках області. Але у видавництві запевнили, що робота триває, і незабаром новинку можна буде придбати у книжкових магазинах. Заслужений журналіст України Георгій Мокрицький в інтерв'ю зазначив, що місяці пошукової роботи віддячили його ексклюзивними матеріалами, раніше невідомими або маловідомими фактами.

«Багато дуже виявили цікавих об'єктів, тобто пам'яток, які ніде не значаться, ні в яких анналах ... Спочатку думка була така, що ми одну книжку видамо, але, коли почали їздити, з'ясувалося, що є що показати, і не так все це просто. Навіть, ось перших 8 районів, які увійшли до I тому, це - 1021 об'єкт. Тому проект трошки трансформувався, ще 2 книги це - райони, сільські населені пункти, райцентри, а IV том це - міста обласного підпорядкування, тобто 5 міст та Житомирський район ».

Також автор повідомив, що книжковий формат нового видання наближений до європейських стандартів туристичного довідника невеликого розміру, а його енциклопедична структура забезпечує велику кількість інформації, зокрема, містить топоніміку населених пунктів, сотні фотографій, картографічні матеріали.

Нагадаємо, в грудні 2010 року в Житомирі, громадськості був представлений сувенірний фотоальбом «Житомирщина» упорядника Г. П. Мокрицького.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!