Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Коростені встановлять пам'ятник богатирю Добрині Микитовича
 
2-03-2012, 15:06  Культура

У Коростені встановлять пам'ятник богатирю Добрині Микитовича

 
В Коростені хочуть встановити пам'ятник богатирю Добрині Микитовичу і вже знайшовся навіть меценат, який готовий вкласти гроші у спорудження. Статуя билинного героя займе місце поблизу річки Уж, де колись був ресторан. Відкриття пам'ятника заплановано до Дня міста, який Коростень відзначає 24 серпня.

'У



Уродженець Коростеня Леонід Матусевич нині живе в Таганрозі. Меценат з великої літери, він відкрив безліч меморіальних дощок по всій Росії, допоміг облагородити парк в Таганрозі. Коли почув, що на малій батьківщині збираються зводити пам'ятник билинному герою Добрині Микитовичу, без коливань зголосився фінансувати проект, - пише сайт "Мій Коростень".
- Наприкінці минулого року в Кіровограді, де я зупинився в готелі, на очі мені попався журнал, в якому було детальне інтерв'ю з Володимиром Москаленко, - розповідає Леонід Матусевич. - Почитав, сподобалося, і вирішив для себе: пора допомогти рідному місту. Був досить здивований, коли дізнався, що билинний герой Добриня Микитович - наш земляк. Після цього, ні хвилини не вагаючись, погодився взяти на себе витрати, пов'язані з цим проектом. Мене виховували в розумінні, що якщо заробляєш, повинен ділитися. А ділитися де? Там де ти живеш, віддавати рідному місту в якому народився. Зараз Коростень перетворюється, але я пам'ятаю похмурий період, особливо 80-ті роки, початок 90-х, коли моторошно було приїжджати додому: обшарпані фасади, місто недоглянуте. Тепер я із задоволенням приїжджаю в Коростень. Зі мною тут буває кілька моїх друзів, які бачили Коростень в самому занепаді. Дивлячись на все свіжим поглядом вони відзначають: Коростень відроджується. Особливо радує парк.

Основні вимоги до пам'ятника Добрині Микитовича: він повинен гармонійно вписатися в парковий ландшафт і не загубитися на фоні інших скульптур.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!