Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Краєзнавець Мокрицький запропонував встановити в Житомирі унікальний старовинний млин
 
27-04-2012, 00:48  Культура

Краєзнавець Мокрицький запропонував встановити в Житомирі унікальний старовинний млин

 
Відомий Житомирський краєзнавець та історик Георгій Мокрицький, звернувся до оргкомітету з пропозицією встановити на одній з площ, до Дня міста Житомира, справжній старовинний млин.

'Краєзнавець



Знайшли цей млин випадково, під час краєзнавчих досліджень в селі Мокляки Ємільчинського району. Як стверджує фахівець, на подив, млин знаходиться в хорошому стані.

Мокрицький планує, що млин буде символізувати землеробські традиції наших предків і згодом буде перетворено в Музей Хліба.

- Млин не просто зовні цікавий, збереглася його оболонка, будівля. Коли ми зайшли всередину, побачили, що збереглася абсолютно вся начинка, все технологічне обладнання і навіть запасні частини, зокрема, французькі жорна, клейма на французькій мові написані, виготовлені на початку 20 століття, - повідомив Георгій Мокрицький.

Краєзнавець переконаний, що цей унікальний пам'ятник етнічної культури просто необхідно вберегти від руйнування.

Крім того, в Житомирі цікавий об'єкт стане доступним для туристів. Встановити вітряк планують на площі "Мистецькі ворота" і щорічно проводити там загальноміське Свято до Дня міста Житомира.

Нагадаємо, що цього року 1128 річницю міста відзначати особливо урочисто разом з іншою значущою датою - 75-річчям області.

Оргкомітет міського свята поки погоджує технічні питання перевезення млини з Ємільчинського району до Житомира.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!