Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Коростені почали монтувати пам'ятник Добрині Микитовича
 
4-08-2012, 13:20  Культура

В Коростені почали монтувати пам'ятник Добрині Микитовича

 
Центральний парк в місті Коростень, Житомирської області, незабаром прикрасить ще один середньовічний пам'ятник - Добрині Микитовича. Зараз всі фрагменти монтують в загальну композицію.

В Коростені почали монтувати пам'ятник Добрині Микитовича



У російському народному епосі богатир Добриня Никитич посідає друге за популярністю місце після Іллі Муромця, а ще є кровною родичем древлянських князів.

Скульптура стане логічним доповненням до вже наявних: Княгині Ользі, Княжні Малуші і малолітньому князю Володимиру, ну і звичайно монументу Князя Мала, який по праву є візитною карткою Коростеня.

Бронзового Добриню Микитовича встановлять до Дня міста у вересні. Зараз всі елементи монтують в загальну композицію фахівці зі столиці. За технічним процесом спостерігає особисто автор композиції - Ігор Зарічний.

- Створення будь скульптури - це насамперед творчість. Гроші, хоч і грають ключову роль, все-таки є другорядним фактором. - Каже Ігор Семенович. - Поетапно створення пам'ятника виглядає наступним чином. Пластичний мотив знаходить відображення в ескізі. Після цього робиться 12 сантиметровий наліпок. Сформована композиція повинна відстоятися, щоб через час глянувши «свіжим» поглядом можна було відзначити вади та слабкі моменти. Часом я розбиваю вже готову роботу. Іншим вона здається ідеальною, а мені не подобається. На створення пам'ятника Добрині Микитовича пішло 2 роки. Робота була непростою, але результатом я задоволений.

Спочатку був намір посадити богатиря верхом на коня, але це не оригінально: таких пам'ятників по всьому колишньому радянському союзу близько 20-ти. У результаті уяву підказало Ігорю Зарічного образ молодої людини. В одній руці він стискає батіг, інший - погладжує коня.

Всі витрати по створенню пам'ятника взяв на себе уродженець Коростеня бізнесмен Леонід Матусевич нині живе в Таганрозі (Росія).
Фото Сергея САРАНЫ
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!