Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомир повернулися музиканти з перемогою в міжнародному конкурсі в Італії
 
4-10-2012, 13:35  Культура

В Житомир повернулися музиканти з перемогою в міжнародному конкурсі в Італії

 
Сьогодні, 4 жовтня в Житомирській облдержадміністрації пройшла зустріч переможців міжнародного фестивалю «Приз міста Ланчано» з керівництвом області, на якій музиканти представили отримані призи.

В Житомир повернулися музиканти з перемогою в міжнародному конкурсі в Італії



Міжнародний фестиваль «Приз міста Ланчано» 22-29 вересня проходив у італійському містечку Ланчано. На нього за запрошенням поїхали два житомирських колективи - тріо баяністів «Гармонія» та тріо музикантів на народних інструментах «Балеро».

У міжнародному фестивалі брали участь представники 22 країн, багато учасників з СНД. Житомирські баяністи відзначають, що радянська школа баяністів досить сильна і завжди славилася і сьогодні славиться у світі.

У фіналі конкурсу за рішенням журі колективи «Гармонії» і «Балеро» розділили між собою почесне І-е місце, набравши відповідно 96 і 93 бали зі 100 можливих.

Крім того баяніст ансамблю «Балеро» Віктор Губанов отримав гран-прі фестивалю в категорії «Вар'єте» за авторське соло.

Відзначимо, що ще до конкурсу, 20 вересня указом Президента України солістові тріо баяністів «Гармонія» Віктору Губанову присвоєно звання «Народний артист України». У цьому році тріо баяністів «Гармонія» святкуватимуть 25-річний ювілей.
Музиканти розповіли, що в Італії зосереджено близько 50 музичних фабрик, що сприяє проведенню багатьох міжнародних престижних музичних конкурсів.

Вони подякували губернатору Рижуку за допомогу в поїздці і придбанні музичних інструментів. Як уточнив сам Сергій Рижук - Віктору Губанову купили баян за гроші якогось «солідного бізнесмена нашої області». А для колективу «Балеро» він купив домру за свої гроші.

Губернатор пообіцяв «активно експлуатувати» музикантів і сформувати програму поширення народної музики для навчання кожної бажаючої дитини.

- Напевно саме тому в Італії 50 музичних фабрик, а у нас не однієї не в державі і одна у нас, в м. Житомир, ми її рятуємо і не можемо врятувати, - заявив Житомирський губернатор.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!