Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Наступного тижня житомирян запрошують на фестиваль документального кіно. Вхід вільний
 
8-12-2013, 07:21  Культура

Наступного тижня житомирян запрошують на фестиваль документального кіно. Вхід вільний

 
10 грудня в житомирському кінотеатрі «Україна» о 16.00 відбудеться відкриття «Х Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини DocuDays UA ».
Наступного тижня житомирян запрошують на фестиваль документального кіно. Вхід вільний

Протягом двох днів, 10-11 грудня в кінотеатрі пройде показ документальних фільмів про права людини.
Початок показу о 16.00 ( 10 -11-го грудня). Тривалість сеансу - 2,5 години. Вхід вільний.

Цього року до уваги глядачів будуть представлені три фільми :

10 грудня фільм : « Доволі ! До волі ! »

Мінськ. 19 грудня 2010 року. После того як уряд нахабно вікрав голоси віборців, десятки тисяч білорусів Вийшли на Вулиці з мирними протестами. З них годі всюдісущої брехні, тож демонстранти сподіваються на правду та свободу.

11 грудня фільми : « Сері та Сеньйори »

Екскурсовод, військовий, банківський службовець, авіамеханік та Інші непрікаяні мужики з усієї України щоосені з'їжджаються до Умані, аби попрацюваті во время паломніцтва хасідів на свято Рош ха- Шана. ПРОТЯГ чотірьох діб до цього Містечка безперервнім потоком тягти десятки тисяч хасідів - у СВЯТКОВИЙ настрої, з піснями, танцями та... Величезне кількістю вантажу. Чотири доби Місцеві носільнікі сплять по три години у саморобная Халабуда при дорозі, а в Інший годину тягають на Собі тонни різноманітніх промов, щоб заробіті свою двомісячну зарплатну. Дорогою їм Постійно доводитися шукати порозуміння з практично « позаземного » Клієнтом та один Із одним. Прот жодні тягарі, здається, чи не спроможні загасіті їхнього оптімізму и почуття гумору. Врешті - решт смороду впевнені : « Бозя знає, что робить».


« Поза Євро »

Артистична Опіка : Яцек Блавут, Сергій Буковський, Дорота Рошковська Художній керівник : Олександр Балагура Кіноальманах « Поза Євро » - це результат колектівної роботи Молодіжної творчої лабораторії. Его ідею, напевно, можна візначіті як СПРОБА уособлення Натовп. Здатність Побачити, виокремити Людське Обличчя з юрбі, что здається безликих, згуртованою на спортівній, Політичній чі будь - якій іншій Основі. І розповісті про це. У цьом, співуче, суть. Як альманаху, так и лабораторії. Наскількі вдалий цею експеримент - судітімуть Глядачі. У будь -якому разі ВІН відбувся. І перед нами серія уважности, вдумлівіх, стурбованіх чі іронічніх, альо всегда небайдужих и самостійніх поглядів молодих авторів на дійсність, что їх оточує. Побачити в натовпі ОКРЕМЕ Людське Обличчя - такоже означає Зберегти власне. У будь -якому натовпі... Який таким чином уособлюється и отрімує шанс перетворітіся на суспільство. Думка не нова, втім вона потребує нагадування. Цею проект є результатом співпраці Української майстерні документального кіно, Міжнародної академії Dragon Forum, документалістів України та Польщі.

Фестиваль проходить у Житомирі вже п'ятий рік поспіль. Організатор фестивалю - Молодіжна громадська організація «Сучасний формат».
У рамках фестивалю, крім показу фільмів у кінотеатрі, з 9- го по 14- е грудня відбудуться інформаційно- просвітницькі заходи для студентів навчальних закладів міста. Зустрічі передбачають показ короткометражних фільмів, обговорення, дискусії на тему прав людини, а также можно будеть смотреть мелодрамы онлайн.

Також 9 грудня 2013 в приміщенні Головного управління юстиції у Житомирській області (м. Житомир, площа Соборна, 1 ) о 14.30 відбудеться прес - конференція на тему: «Забезпечення прав людини в Україні в світлі Загальної декларації прав людини».
Прес -конференцію проводить Головне управління юстиції спільно з МГО «Сучасний формат».

Довідка : Вперше фестиваль під назвою « Дні кіно про права людини » відбувся в 2003 році. Тоді програма включала документальні та ігрові фільми. Більшість з них були українськими прем'єрами. Організатори від початку вирішили, що свідчення будуть проходити не тільки в столиці, але і в регіонах України.
Другий фестиваль відбувся в 2005 -му і мав додаткову назву «Український контекст».

Цього разу програма складалася в основному з неігрових фільмів. Після показів у Будинку кіно в Києві фестиваль вирушив у подорож областями України. Так виник Мандрівний фестиваль « Дні кіно про права людини».
Наступного року на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі ( IDFA ) «Український контекст» було прийнято в міжнародній Мережі фестивалів про права людини Human Rights Film Network ( HRFN ). У 2006 -му на фестивалі вперше працює журі, а в наступному році свій приз вводять також українські журналісти.

2008 програма була розділена на два конкурси : творчий і правозахисний, з тих пір на фестивалі також працює два склади журі - журі творчого конкурсу і журі правозахисного конкурсу. Крім того, в 2008 році фестиваль був остаточно перейменовано в Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Фестиваль традиційно проходить протягом останнього тижня березня в київському Будинку кіно.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!