Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомир відсвяткував День соборності України.
 
24-01-2010, 13:29  Культура

Житомир відсвяткував День соборності України.

 
Житомир відсвяткував День соборності України.


Житомир відсвяткував День соборності України.

22 січня 2010 Житомир, як і всі українські міста, відсвяткував День соборності України.

Нагадаємо, що в січні 1918 року була створена Українська Народна Республіка (УНР), а на територіях що входили до складу Австро-Угорської імперії, була утворена Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР). У грудні 1918 року лідери двох держав у Фастові підписали передоб»єднувальний договір. 22 січня 1919 цей договір, який увійшов в історію як акт злуки - акт об'єднання українських земель, був оприлюднений у Києві на Софійській площі.
Житомир відсвяткував День соборності України.


Акт Злуки більше носив декларативний характер, оскільки об'єднання українських територій у повному розумінні цього слова не відбулося. Але все ж таки об'єднання УНР і ЗУНР мало велике політичне та історичне значення для утворення Української держави.

15 років тому, 21 січня 1990 сотні тисяч прихильників незалежності України вишикувалися в "живий ланцюг" від Києва до Львова, відзначаючи День Соборності. День Соборності відзначається відповідно до указу Президента України від 25 січня 1999 року.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!