Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сироп від кашлю може бути небезпечний для дітей?
 
18-10-2010, 22:33  Медицина

Сироп від кашлю може бути небезпечний для дітей?

 
Дітям до 18 не слід давати сироп від кашлю, що містить кодеїн, попереджають британські експерти. Доказів того, що сироп допомагає дітям справлятися з кашлем, не існує, а ймовірність непередбачуваних побічних ефектів виключити не можна.

'Сироп



Британські фахівці вважають, що кодеїн може викликати звикання, і в різних людей на нього може бути різна реакція. Серед побічних ефектів зустрічаються підвищена активність, нудота, блювота, запори, втрата апетиту, проблеми зі сном, утруднене дихання. Фармацевтів вже попередили про те, що їм слід надавати цю інформацію батькам, які прийшли в аптеки за ліками від кашлю для своїх дітей. Препарати від кашлю з кодеїном можна буде купити лише за призначенням лікаря. Це стосується всіх сиропів від кашлю без винятку, до складу яких входить кодеїн.

Раніше, в 2008 році, ліки від кашлю та застуди заборонили давати дітям до двох років, а шість препаратів виключили з продажу. Кашляючих малюкам радять давати парацетамол, мед і лимон, оскільки фактичних даних про ефективність сиропів від кашлю не існує. «Ми збираємося змінити підхід до лікування кашлю та застуди у дітей. Багато хто з використовуваних нами ліків з'явилися у продажу декілька років тому, коли клінічні випробування, що демонструють їх придатність для дітей, ще не були обов'язковими. Таким чином, ці ліки не створювалися спеціально для дітей », - розповідають фахівці.

Кашель може пригнічувати як дитину, так і батьків, однак через кілька днів, він, як правило, проходить. У випадку, якщо кашель не проходить, слід звернутися за допомогою до фахівця. Що стосується ліків, то давати дітям слід лише ті, які були розроблені спеціально для них.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!