Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Страхова медицина для роботодавців і працівників
 
25-11-2010, 12:36  Медицина

Страхова медицина для роботодавців і працівників

 
Нещодавно в Києві відбувся круглий стіл на тему: «Запровадження медичного страхування: що очікує роботодавців і працівників». У зібранні взяли участь представники адміністрації Президента України, Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, Ради підприємців при КМ, Держкомпідприємництва , Міністерства охорони здоров’я, організацій профспілок і роботодавців, страхових компаній.
Страхова медицина для роботодавців і працівників

Житомирщину на круглому столі представляв виконавчий директор благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Станіславович Мишківський. У своєму виступі він ознайомив із роботою та досягненнями Лікарняної каси, створення якої стало своєрідною реакцією на ті соціально-економічні умови, котрі були на той час у державі, зокрема, на недостатнє фінансування галузі охорони здоров’я.
-Нині розвиток лікарняних кас дозволяє вирішити одне з основних завдань галузі – забезпечити доступність тих видів медичної допомоги, котрі недостатньо фінансуються за рахунок бюджетних коштів, збільшити об’єм та якість необхідних населенню медичних послуг і забезпечити належний контроль за їх наданням, - наголосив виконавчий директор та додав:
-У найближчому майбутньому нам не слід чекати суттєвого збільшення фінансування вітчизняної системи охорони здоров’я, особливо у частині медикаментозного забезпечення.
Наразі лікарняні каси є полігоном, на якому можна відпрацювати всі елементи страхової медицини - стандартизація медичної допомоги, персоніфікований облік внесків, договірні відносини з підприємствами, лікувальними закладами, медичними працівниками, пацієнтами.
Про їх необхідність мова йшла і у інших виступах. Адже, як зазначалося, без завершення процесу впровадження медичних стандартів (уніфікованих клінічних протоколів) надання медичної допомоги на засадах доказової медицини та без інституту страхових експертів не зможе ефективно працювати страховий механізм фінансування медичних послуг.
Учасники круглого столу дійшли висновку про те, що запровадження загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування – один із найбільш прийнятних шляхів вирішення питання покращення медичного забезпечення громадян.
Світлана Михалюк

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!