Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі виходжують недоношених малюків вагою від 500 грамів.
 
21-02-2011, 13:57  Медицина

У Житомирі виходжують недоношених малюків вагою від 500 грамів.

 
Своєрідний рекорд з виходжування недоношених дітей належить лікарям житомирського центру здоров'я матері і дитини. 4 роки тому тут врятували хлопчика вагою 490 грамів. Кажуть, що такі дива трапляються не часто.

У Житомирі виходжують недоношених малюків вагою від 500 грамів.



Діти, які народилися вагою від 500 до 750 гр., практично завжди помирають. У Житомирі вижило всього 2 таких дитини. Виживання малюків з вагою більше 750 гр. - значно вище. Сьогодні в житомирському пологовому будинку зайняті практично всі камери, які кілька тижнів замінюють недоношеній дитині утроб.

4 роки тому Україна прийняла стандарти Всесвітньої організації охорони здоров'я, за яким лікарі зобов'язані виходжувати дитину, що з'явився на світ на 22-му тижні вагітності. Раніше було на 28-му.

Але багато лікарів вважають, що Україна дуже рано прийняла європейські стандарти. Для виходжування глибоко недоношених в багатьох пологових будинках і лікарнях поки немає ні коштів, ні обладнання. І навіть якщо дитина виживе, надалі вся відповідальність перекладається на батьків.

У середньому лише в пологовому будинку на реанімацію таких дітей витрачається приблизно 40-50 тис. грн. У скільки обійдуться подальші лікування та догляд, ніхто не підраховував.

Кожен рік недоношених дітей в Україні народжується все більше. Якщо 5 років тому їх було 2300, то тепер - 3500.
За матеріалами podrobnosti.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!