Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Які хвороби викликають підбори
 
12-03-2011, 22:23  Медицина

Які хвороби викликають підбори

 
Краса вимагає жертв, але вона не повинна коштувати вам здоров'я! Ортопеди стверджують, що без шкоди людське тіло може пристосуватися до каблуків не вище 3-4 см.

Які хвороби викликають підбори


Європейські жінки, на відміну від українок, вкрай рідко носять взуття на високих підборах. Низький зріст не шкодить їхньому високій думці про себе. Крім того, більшість чоловіків обирають даму серця безвідносно того факту, чи носить вона взуття на високих підборах. А деякі з них відчувають дискомфорт, коли дівчина, завдяки каблукам, стає вище.

Ніхто не заперечує той факт, що витончені туфельки на шпильці роблять жінку сексуальною і спокусливою. Таке взуття візуально подовжує ноги, змінює ходу, надає жіночність і шарм. Молоді модниці не уявляють себе без високих підборів. Адже будь-яка річ, будь то плаття, брюки або навіть улюблені джинси із взуттям на підборах буде виглядати вигідніше.

А ось лікарі-ортопеди в один голос говорять про шкоду носіння взуття на високих підборах. Вони-то знають, що жінка прекрасна лише тоді, коли здорова і не приносить жертви на вівтар нав'язуваних стандартів краси.

«Якщо на пару годин вийти у взутті на високих підборах - це не злочин, але якщо ходити постійно, щодня, порушується біомеханіка стопи, йде навантаження на передній відділ, внаслідок чого відбуваються різні деформації, виникають болі в ногах і спині, аж до кульгавості, інвалідизації та операції », - говорить А.Ю. Бугров, ортопед-травматолог вищої категорії, Київського міського центру патології стопи та реабілітації хворих ортопедо-травматологічного профілю, - «Без шкоди людське тіло може пристосуватися до каблуків не вище 3-4 см».

Постійне носіння взуття на високих підборах - вірний шлях до варикозного розширення вен і артрозу. У молодості не хочеться замислюватися про наслідки, які загрожують у зрілості, та й здається, що загальна проблема обійде стороною, але це, на жаль, не так. 99,9% любительок взуття на високих підборах, стають володарками хворобливих «натоптишів», і це самий незначної шкоди від носіння такого взуття. До речі, якщо у вас є «натоптиші», шанс «підчепити» грибкове захворювання збільшується.

Коли ви одягаєте взуття на високих підборах, ви підсилюєте тиск на хребет. І чим довше ви ходите в такому взутті, тим більш імовірними стає зміщення хребців, викривлення хребта, остеохондроз та інші хвороби спини. Не слід забувати, що ходьба на каблуках ще і травмонебезпечна. Підвернути ногу, будучи в такому взутті куди легше, ніж в сандалях.

Якщо у вас є схильність до таких захворювань, як артрит, варикоз або вже є викривлення хребта, вам краще відмовитися від взуття на високих підборах до того, як ці захворювання змусять вас звернутися до лікаря.

Однак багато жінок навіть уявити собі не можуть, що відправлять улюблені туфлі «на пенсію», раніше, ніж підуть на неї самі. Якщо ви з їх числа, постарайтеся, принаймні, дотримуватись порад, які дають фахівці.

* Надягайте взуття на високих підборах якомога рідше і не залишайтеся в ньому більше ніж 3 години поспіль. Будучи в такому взутті, час від часу знімайте його на 5 хвилин, щоб дати стопам відпочити.

* Повертаючись додому, не нехтуйте процедурами, що знімають втому ніг. З втомою добре допомагає впоратися чорний чай. Дві-три ложки чаю слід заварити в звичайному заварнику і дати настоятися 10 хвилин, після чого слід додати отриманий чай у тазик з теплою водою. Занурте втомлені ноги в тазик на 10-15 хвилин. Після процедури ноги слід витерти насухо і змастити касторовою олією. Перед сном бажано покласти ноги на валик таким чином, щоб вони були трохи вище корпусу тіла.

* Також, хоча б інколи, робіть просту гімнастику для стоп: потягніть носок на себе, а після - від себе. Така вправа відновить кровообіг в стопах.

А в ідеалі, дорогі жінки, бережіть своє здоров'я, і надягайте модельні туфлі на шпильці виключно з нагоди торжества. Не носіть таке взуття довго, двох-трьох годин цілком достатньо для того, щоб порадувати себе і оточуючих, не встигнувши нашкодити вашим ногам, пише Лікар.Інфо.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!