Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що їсти вагітним, щоб дитина росла спокійною?
 
11-04-2011, 23:32  Медицина

Що їсти вагітним, щоб дитина росла спокійною?

 
Експерти з Данії пропонують майбутнім мамам включити в раціон яловичі стейки, яйця та курятину. Це знизить ризик того, що малюк буде мучитися від кольок і постійно плакати.

Що їсти вагітним, щоб дитина росла спокійною?



Чим більше вітаміну В12 в організмі жінки на ранніх стадіях вагітності, тим вище шанси, що її дитина буде спокійною, а от брак цього вітаміну підвищує ризик народження крикливого малюка, котрий страждає від кольок. Відомо, що вітамін В12 грає важливу роль в розвитку головного мозку і нервової системи плоду. Він міститься в червоному м'ясі, курятині, молочних продуктах, а також печінці і раках (останні два продукти вагітним жінкам їсти не рекомендують). Особливо часто рівень вітаміну В12 знижений у вегетаріанців, від чого у них можуть розвиватися анемія, підвищена стомлюваність, втрата ваги і запори.

У своєму дослідженні вчені з Данії брали аналіз на вітамін В12 у 4000 жінок на 12 тижні вагітності, а потім зіставляли з результатами опитування про поведінку дитини в перші 3 місяці після пологів. Найчастіше від кольок страждали діти тих жінок, у яких рівень вітаміну був найнижчим. Між рівнем фолієвої кислоти, також необхідної для нормального розвитку плоду, і плаксивістю дитини ніякого зв'язку виявлено не було.

Можливо, недолік вітаміну В12 впливає на розвиток нервових клітин в головному мозку дитини, підвищуючи її дратівливість, а також порушує цикл сну, знижуючи рівень гормону сну мелатоніну. Вчені радять вагітним жінкам повноцінно харчуватися під час вагітності, уникаючи при цьому таких багатих вітаміном В12 продуктів, як печінка, сирі яйця, м'який сир і раки.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!