Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як лікувати укуси комах
 
21-06-2011, 22:37  Медицина

Як лікувати укуси комах

 
Крім набридливих комарів, на природі тобі можуть зустрітися бджоли, оси, кліщі тощо. Всі ці комахи самі по собі не становлять серйозної небезпеки, проте їх укуси можуть бути чреваті болем, алергічними реакціями та більш серйозними ускладненнями. Щоб повною мірою насолодитися квітковим лугом або тінистим парком, тобі доведеться подбати про запобіжні заходи.

Як лікувати укуси комах



Комарі атакують

Якщо поблизу є озеро або річка, тобі гарантовано сусідство з комарами. Запасися фумігаторами, антимоскітними мазями і спреями. Можеш і сама приготувати натуральний "репелент". Комаров відлякує запах ефірних масел гвоздики, анісу і чайного дерева - нанеси кілька крапель на одяг і на віконні рами, щоб комахи не залітали всередину. Також комарі не переносять аромату томатного листя.
Якщо місце укусу свербить і свербить, змасти його соком ріпчастої цибулі, настоянкою календули, розмоченої у воді харчовою содою або блідо-рожевим розчином марганцівки. В аптеці продаються спеціальні креми та мазі, які допомагають зняти запалення.

Гроза кущів

Всупереч поширеній думці кліщі не живуть на деревах. Їх природним місцем існування є кущі й висока трава.
Повернувшись з прогулянки, проведи ретельний огляд одягу і тіла. Помітила кліща? Крапни на нього рослинне масло і почекай 20 хвилин. Далі захопи комаху пінцетом або накинь на нього нетугу петлю, в крайньому випадку, ухопившись пальцями якомога ближче до шкіри і постарайся «викрутити» кліща обертальними рухами. Є ще один спосіб: втирай велику кількість солі у шкіру за годинниковою стрілкою навколо кліща. Солона середу дратує «кровопивцю», і він сам вибереться назовні. Наступний крок - обробка рани. Для цієї мети можеш використовувати йод або будь-який інший дезінфікуючий розчин. Для перестраховки можеш здати кліща в санстанцію на аналіз, щоб з'ясувати чи був він заражений хворобою Лайма або енцефаліт.

Вжалила оса!

Оси і бджоли при укусі виділяють особливу отруту, тому спілкування з ними може бути небезпечно для алергіків. Якщо у тебе чи твоєї дитини є схильність до атипових реакцій, тримай під рукою антигістамінні препарати.
При наданні допомоги в першу чергу потрібно видалити застрягле в ранці жало (у разі укусу бджоли), а потім прикласти до ушкодженого місця ватку, змочену одеколоном або розчином перекису водню. Щоб притупити біль, прихильники народної медицини радять прикладати до ранки скибочку цибулі, ревеню, огірка, подрібнений корінь петрушки або листок алое.
Як правило, на місці укусу спостерігаються свербіж, набряк, почервоніння. Пом'якшити неприємні симптоми можна за допомогою холодного компресу. Скорочення судин запобігає проникненню отрути в кровоносну систему. Нейтралізувати отруту можна також за допомогою ватного або марлевого тампона, змоченого слабким розчином оцту або лимонним соком, або звичайного рідкого мила.

НАШ РАДА: Щоб уникнути укусів, наслідуй приклад пасічників: одягайся в біле. Яскраві фарби і різнокольорові візерунки притягують комах які боляче жалять.

За матеріалами журналу "Твоє здоров'я"

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!