Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В медичних закладах Житомира незабаром розпочнеться вакцинація
 
14-08-2011, 21:43  Медицина

В медичних закладах Житомира незабаром розпочнеться вакцинація

 
Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко під час робочої поїздки до Дніпропетровської області розповів, що в нинішньому році країна зможе закупити вакцину на цілий рік.

В медичних закладах Житомира незабаром розпочнеться вакцинація



- До 2008 року всі регіони мали 100% забезпеченість усіма видами вакцин, що потрібні, для виконання вакцинального календаря, - сказав Олександр Аніщенко. - У 2009 році курс долара виріс, і закупити змогли лише 60%. Точно така ж кількість вакцин закуповувалося в минулому році. Нова команда МОЗ провела роботу з експертами. Вони трішки переглянули як календар щеплень, так і перелік вакцин. І ті кошти, які були виділені в 2010 році - 237,8 млн., плюс під час торгів 20 млн. заощадили, плюс нам виділили 35 млн. на додаткову закупівлю вакцин, дозволять нам в цьому році, вперше за триріччя, забезпечити весь вакцинальний календар.

На думку головного лікаря країни, зміна номенклатури вакцин дозволяє сподіватися, що якщо не буде різкого стрибка цін, нинішній обсяг фінансування, дозволить і в наступному році забезпечити 100% пацієнтів вакцинами. Основний відсоток вакцин починає надходити у вересні-жовтні, і вистачить його до серпня наступного року. З наступного року тендер проводитимуть у січні-березні, щоб такий графік поставки забезпечив безперервний запас вакцин.

Олександр Аніщенко запевнив, що на території країни вже є вакцина. Після перевірки в Державній службі ліків, вони з початку вересня вже будуть поставлені в лікувальні установи.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!