Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » "Тамевір": в Житомир не пришлють український аналог „протигрипозної панацеї”
 
11-11-2009, 16:58  Медицина

"Тамевір": в Житомир не пришлють український аналог „протигрипозної панацеї”

 
'"Тамевір":

Український аналог „Таміфлю” – препарат „Тамевір” Житомир не отримає. Про це газеті повідомив заступник начальника Управління охорони здоров’я ОДА Олександр Гусак.

– Житомирська область поки не отримала жодної упаковки препарату, але у цьому немає ніякої потреби, адже жителі Житомирщини повністю забезпечені препаратом «Тамефлю», – зазначив Олександр Гусак.

Перші 18 тисяч упаковок препарату «Тамевір», були випущені 9 жовтня Харківською фармацевтичною компанією.і передані Міністерству охорони здоров’я України. Після цього фармацевтична компанія планує випустити ще 45 тисяч упаковок препарату для потреб власної області. Наразі компанія готова забезпечити необхідну кількість ліків для всієї України у разі якщо виникне така потреба, але у вільний продаж «Тамевір» не надійде.

Житомирській області, ще у першій половині поточного року, було безкоштовно виділено 7,5 тисяч упаковок «Таміфлю», проте використали на даний час лише 36 упаковок.

Ліками забезпечені не лише всі районні медичні заклади, а й обласні, зокрема станції швидкої допомоги, медичний центр і навіть будинки дитини.

До речі, медики не радять піддаватись паніці і відчувши перші ознаки хвороби, йти прости прописати вам «Таміфлю», адже препарат відноситься до групи важких антибіотиків, які мають великий список можливих побічних дій і без спеціального нагляду використовувати його категорично не варто. Пацієнт, що потребує лікування цим препаратом обов’язково має перебувати на стаціонарному лікуванні.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!