Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Управління охорони здоров'я мерії Житомира має намір заощадити бюджетні кошти за допомогою .... банків
 
29-08-2011, 18:01  Медицина

Управління охорони здоров'я мерії Житомира має намір заощадити бюджетні кошти за допомогою .... банків

 
Управління охорони здоров'я мерії Житомира має намір заощадити до 40 тисяч гривень при переході на обслуговування в банки на нових умовах, плюс до цього - ввести BASS-термінали в лікувальних закладах комунальної власності для оплати благодійної допомоги.

0



Про це журналістам повідомив начальник управління охорони здоров'я Житомирської міськради Віктор Борщівський.

Він повідомив, що BASS термінали в лікувальних установах відповідно до запропонованих банками умовами, будуть встановлені безкоштовно.

- Головні лікарі ідею сприйняли позитивно, оскільки вони зацікавлені в прозорих фінансових операціях, це також допоможе уникнути звинувачень у тому, що грошові потоки якимось чином витрачаються не за призначенням. Нововведення прискорить переказ готівкових коштів у безготівкові, - сказав Борщівський.

Паралельно для оптимізації витрат лікарень, поліклінік та інших комунальних підприємств сфери охорони здоров'я Житомира є намір скоротити витрати на банківське обслуговування.

- Ми запропонували банкам уявити управлінню охорони здоров'я оптимальні і здешевлені умови обслуговування лікувальних установ, які є неприбутковими і фінансуються з бюджету. Внаслідок цього вважаємо, що навіть на таких платежах подібні установи можуть і повинні економити.

Управління охорони здоров'я розіслало пропозиції про співпрацю на таких умовах більш як 15 комерційним і державним банкам. Після отримання відповіді, проаналізували всі пропозиції на апаратній нараді за участю головних лікарів і провідних фахівців.

Під час обговорення ми вирішили, що бажано вибрати один приватний і один державний банк для версифікації ризиків, хоча з досвіду відомо, що приватна структура буде пропонувати кращі умови. З двох банків ми зможемо вибрати один - для зарплатного обслуговування, другий - в якості резервного, хоча рахунки будуть відкриті в двох банківських установах.

Ці банки запропонували умови, за якими нарахування грошей на зарплатні картки буде безкоштовним (0,15% до цього), користуватися ними (знімати і витрачати) можна буде в день нарахування, навіть якщо це відбувається до 18:00. Серед умов при виборі банків - видача зарплатної картки протягом до 2-х днів після прийому на роботу, а не через місяць, як це бувало раніше.

За словами управління охорони здоров'я, прогнозована економія складе близько 38 тисяч гривень за друге півріччя.

Віктор Борщівський розповів і про тиск що виник на нього:

- Тим часом, вже після ухвалення рішення, стали надходити наполегливі прохання про розгляд пропозицій від інших банків, які раніше й не збиралися йти на поступки медицині. Я повинен визнати, що тиск є. Керівники деяких банків безпосередньо, або через «посередників» намагаються запропонувати вже «покращені» умови співпраці, які вони не пропонували спочатку. Така ситуація гальмує прийняття остаточного рішення.

Зараз деякі банки намагаються наздогнати потяг, який пішов, переграти свої ж пропозиції, що надійшли ще буквально тиждень тому, і використовують методи умовлянь допомогою високопоставлених чиновників. Однак я припускаю, що на цьому список методів тиску не закінчиться, тому я і вирішив розголосити дану ситуацію, - заявив Віктор Борщівський.

Він підкреслив, що для будь-якого банку комунальні підприємства є бажаним клієнтом, оскільки це гарантовані кошти, а мова йде про колективи, що нараховують не одну сотню співробітників.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!