Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Допомагаємо дихальним шляхам за допомогою інгаляцій
 
21-09-2011, 21:21  Медицина

Допомагаємо дихальним шляхам за допомогою інгаляцій

 
Інгаляційна терапія - введення в організм шляхом вдихання зважених у повітрі лікарських і біологічно активних речовин в лікувальних і профілактичних цілях (наприклад інгаляції при кашлі). Для проведення інгаляції використовують спеціальну медичну техніку - ингалятор.

'Допомагаємо



Проведення інгаляцій супроводжується зниженням в'язкості мокротиння, що забезпечує поліпшення її виведення з дихальних шляхів. Ефірні масла припадають вглиб слизової оболонки і змінюють функціональні властивості вільних нервових закінчень під слизового шару. При цьому зростає дихальний резерв легких, збільшується газообмін та швидкість транспорту молекул ефірних масел в мале коло кровообігу, їх накопичення в крові і формування генералізованих реакцій (В. М. Боголюбов, Г. Н. Пономаренко).

Лікувальні ефекти: антимікробний, протизапальний, відхаркувальний, бронхолітичний.

Показання: гострі та хронічні захворювання верхніх дихальних шляхів, бронхів і легенів, професійні захворювання гортані, верхніх дихальних шляхів, бронхів і легенів; гострі і хронічні захворювання середнього вуха та навколоносових пазух; респіраторніобструктивні синдроми, ларингоспазм, бронхіальна астма, профілактика ускладнень в післяопераційному періоді.

При інгаляції здійснюється місцева терапія. Розпорошені на найдрібніші частинки, ліки охоплюють велику площу слизових оболонок. Дрібнодисперсні частинки речовини що розпорошуються, здатні проникнути в усі відділи дихальних шляхів, лікарський засіб швидше всмоктується в кров. Крім того, встелені специфічними ворсинками, які безперервно здійснюють односпрямовані рухи, дихальні шляхи стають підходящим «майданчиком» для бактерій, а тому для якнайшвидшого одужання необхідно їх усунення.

За фізичним станом вдихуваних речовин розрізняють 5 основних видів інгаляції: парові, тепловологі, вологі, масляні і сухі. Ефірні масла та лікарські трави (у вигляді відварів, настоїв, екстрактів, настоянок, еліксирів, соку та ін) використовують при всіх видах інгаляцій, крім сухих аерозолів. Рослинні засоби використовуються для інгаляцій у вигляді простих лікарських форм і складних композицій (зборів). Відомо багато офіційних і неофіційних зборів лікарських рослин. До їх складу входять відхаркувальні засоби, а також ті рослини, які володіють муколітичною, седативною, полівітамінною, протизапальною та антиалергічною дією.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!