Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » П’ять народних засобів від застуди
 
30-09-2011, 22:39  Медицина

П’ять народних засобів від застуди

 
Разом із наближенням холодів наступає період грипу і простуд. Позбутися від кашлю, нежиті, температури та інших «принад» ГРВІ можна за допомогою народних рецептів, які швидко поставлять на ноги будь-кого.

'П’ять


Серед найпопулярніших народних засобів від застуди, що не володіють побічними ефектами, можна виділити корінь імбиру, масло евкаліпта, ехінацею, чай з чорної бузини і протинабрякові чаї.

1. Корінь свіжого імбиру.

Подрібніть шматочок свіжого кореня і заваріть його, як чай. Отриманий напій можна заправити медом. Чай володіє протизапальними властивостями і швидко лікує хворе горло. Також, речовини, що містяться в імбирі, вбивають риновіруси, які є причиною багатьох застуд. Пийте три і більше чашок імбирного чаю щодня, поки не видужаєте.

2. Евкаліптова масло

Цей засіб відмінно допоможе, якщо у вас забитий ніс. Наберіть в раковину або в інший посуд гарячої води і додайте туди 3-5 крапель олії. Нахиліться над водою, накрийте рушником і вдихайте пари протягом п'яти хвилин. Це розблокує синусні пазухи і дозволити вам дихати вільно. Також, пари евкаліпта потраплять в грудну клітину і допоможуть відкрити бронхіоли.

3. Ехінацея.

Трав'яний чай з цією травичкою прискорює процес лікування і скорочує тривалість перебігу застуди та грипу на 1-2 дні. Відвар можна приготувати, заливши 2 ч. ложки сухого кореня або сухої трави склянкою води і прокип'ятивши хвилин 15. У домашніх умовах застосовують ехінацею у вигляді чаю: 2 ч. ложки сухого кореня або сухої трави заливають склянкою води і кип'ятять хвилин 15.

4. Чай з бузини

Цей відвар застосовують у боротьбі з симптомами застуди.

Такий м'який напій безпечний навіть для маленьких дітей. Крім того, бузина має приємний смак, і діти не заперечують проти такого лікування.

5. Трави іссопа, шафрану та евкаліпта.

Всі ці трави можна придбати в аптеці. Змішайте їх в однакових пропорціях і заваріть чай з чайної ложки суміші. Вважається, що цей чай найкраще знімає набряклість легенів.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!