Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Разом з Євро-2012 в Україна прийде кір?
 
20-11-2011, 19:09  Медицина

Разом з Євро-2012 в Україна прийде кір?

 
Останнім часом у Європі спостерігається спалах кору. Тільки за перші сім місяців цього року там зареєстровано більше 26 тисяч хворих, причому 14 тисяч - у Франції. У 11 випадках хвороба призвела до летального результату. За даними європейських медиків, кір продовжить поширюватися по континенту в найближчі роки. Це обумовлено циклічністю - захворювання дає про себе знати кожні п'ять-шість років. Українські медики стурбовані і припускають, що хвороба добереться і до нас.

Разом з Євро-2012 в Україна прийде кір?



Чи варто побоюватися епідемії кору в нашому регіоні? Про це на прес-конференції розповіла позаштатний спеціаліст дитячої мережі Головного управління охорони здоров'я Ірина Миколаївна Матвєєва. Вона повідомила, що дійсно, пік захворюваності очікується в 2012 році. У зв'язку з проведенням Євро-2012 в Україну приїде багато туристів і вболівальників з Європи, що може стати додатковим фактором ризику. Зупинити поширення хвороби можна за допомогою вакцинації.

За словами Ірини Миколаївни, з недавнього часу люди все частіше відмовляються від профілактичних щеплень і тому можуть постраждати. Жертвою цієї інфекційної вірусної хвороби можна стати протягом усього життя. Але в основному нею хворіють у віці 1-4 і 16-26 років. Потім в організмі виробляється стійкий імунітет. І тільки в рідкісних випадках людина може захворіти повторно. Щоб убезпечити організм, проводиться обов'язкова вакцинація - в 1 рік і в 6 років.

- Передається кір повітряно-крапельним шляхом. Перші ознаки хвороби схожі на прояв простудного захворювання: у хворого з'являється нежить і кашель, червоніють очі, може підвищитися температура. Характерна тільки для кору ознака - дрібні білі плями, які розташовані на щоках і губах. Цей етап триває три-чотири дні. Потім поступово з'являються висипання - на обличчі, тілі, кінцівках. Через п'ять днів температура знижується, зникають симптоми інтоксикації, поліпшується загальне самопочуття хворого і настає одужання. Кір небезпечний ускладненнями: можуть виникнути ларингіт, пневмонія, отит, енцефаліт, поліневрит та інші захворювання, - застерегла Ірина Матвєєва.

Вакцинація в більшості випадків захищає від захворювання або сприяє його полегшеному протіканню, а також попереджає тривале збереження корового вірусу в організмі. В Україні вже закупили необхідну кількість препаратів «Пріорикс» і «Трімовакс». Ці вакцини бельгійського та французького виробництва використовують у багатьох європейських країнах, тому можна не сумніватися в їх високій якості. Протипоказані вони лише тим, у кого є алергія на курячий білок, гентоміцін і неоміцин, а також людям, страждаючим загостренням хронічних захворювань. Дітям щеплення робитимуть безкоштовно, а для дорослих вартість вакцини слід перевіряти у лікуючого лікаря.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!