Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Доля — на долоні!
 
Голосування   Ваші уподобання!
 
Який напрямок вам цікавіший?
Всього проголосувало: 8

 
19-11-2009, 16:30  Медицина

Доля — на долоні!

 
'Доля

Майже два місяці тому в Житомирському обласному центрі охорони здоров’я матері та дитини народилися двійко малюків з вагою трохи більш як по 500 грамів.

Недоношені дівчатка-крихітки з’явилися в родині Базилевських з обласного центру. Лікарі зробили все можливе, щоб виходити немовлят, кожне з яких уміщалося на людській долоні.

До таких діток із ваговою категорією від 500 до 1000 грамів у лікарів особливе ставлення, ними потрібно опікуватися надзвичайно старанно. Тож i не повідомляли в засоби масової інформації нічого, поки не стало ясно, що з дітьми все більш-менш гаразд.

Одну з дівчаток — Лізу, яка з’явилася на світ з вагою 650 грамів, перевели вже у відділення анестезіології та реанімації новонароджених обласної дитячої лікарні. Бона дихає самостійно, їсть сама i набрала вагу до 970 грамів.

Її сестричка Настя народилася меншою — важила 550 грамів. Дівчинка ще знаходиться у відділенні інтенсивної терапії новонароджених обласного центру охорони здоров’я матері та дитини. Її стан стабільний.

Про народження двійні й виходжування її у медичному закладі розповів журналістам на прес-конференції головний лікар центру. Він повідомив також, що долею крихіток зацікавився голова обласної державної адміністрації, котрий надав матеріальну допомогу сім’ї — передав продукти, ліки, предмети домашнього побуту, іграшки. Невдовзі родина дівчаток має одержати й фінансову допомогу. Така підтримка Базилевським нині дуже важлива.

За словами головного лікаря, голова облдержадміністрації просив особисто йому доповідати про появу на світ дітей з надто низькою вагою. Обласному центру охорони здоров’я матері та дитини буде надаватися відповідна допомога на виходжу-вання таких немовлят.

За три минулі роки в медичному закладі виходили 45 таких діток, у цьому році їх народилося 18. Одному з врятованих малюків — Богданчику з Бердичева вже сповнилося два роки. Виживання немовлят iз подібною вагою складає тут 65%. До речі, в світовій практиці ця цифра менша — 50.

Також нам розповіли про те, як у центрі готувалися до виходжування новонароджених з вагою 500 грамів. Прайівники закладу вивчали досвід Польщі, Прибалтики, Білорусії, опановували новітні методи й технології. Результати цієї наполегливої роботи тепер вражають колег iз зарубіжжя. Нині ж майбутніх мам, у яких намічаються передчасні пологи, завозять до центру з районів області, бо саме тут е всі умови для догляду за немовлятами, котрі з’являються на світ раніше визначеного строку.

'Доля


Бердичівський анекдот:


- Доктор, знаете, мне так стыдно говорить, но я пукнул и не слышу! Помогите мне, пожалуйста!
- Вот таблетки, 3 раза в день принимайте!
- Я стану лучше слышать?
- Нет, громче пукать!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!