Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вага і зріст при народженні впливає на нічний сон дитини
 
29-12-2011, 07:01  Медицина

Вага і зріст при народженні впливає на нічний сон дитини

 
Споживання спиртного під час вагітності не тільки впливає на вагу дитини при народженні, але й погіршує якість сну дітей аж до восьмирічного віку. Відомо, що поганий сон в дитинстві підвищує ризик ожиріння, розвитку депресії і синдрому дефіциту уваги і гіперактивності.

'Вага



Пренатальний вплив алкоголю в 2,5 рази підвищує ризик того, що дитина буде спати мало (менше 7,7 годин) і в 3,6 збільшує ймовірність зниження ефективність сну (до 77,2% за ніч). Низька маса тіла при народженні також позначається на розвитку порушень сну у дітей. Так, маленька вага і зріст вказують на зниження якості сну, а індекс ембріонального розвитку - на можливі порушення сну. Крім того, серед дітей, народжених за допомогою кесаревого розтину рівень поганого сну становить 23,1% в порівнянні з 8,4% - серед народжених природним шляхом.

Вчені проаналізували дані по 289 малюкам, народженим на 37 - 42 тижнях вагітності. Потім вони вивчили тривалість і ефективність їх сну за допомогою анкет.

Ризик порушень сну зростав на 70% при відхиленнях у вазі новонародженого і на 200% при маленькому зрості.

Невеликий розмір тіла дитини - це маркер ембріональних порушень, які пізніше відіб'ються на якості сну.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!