Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Лікарі: Вакцинацію на папері пора припинити!
 
16-01-2012, 16:33  Медицина

Лікарі: Вакцинацію на папері пора припинити!

 
Не секрет, що багато батьків діставали липові довідки про вакцинацію дитини і не робили дітям щеплення.
Саме тому сьогодні найчастіше хворіють тим же кіром діти у віці 15-18 років, хоча вони повинні мати імунітет до цього недугу. Адже за календарем щеплення від кору повинні були зробити двічі - у віці 13 місяців і в шість років. А імунітет після подвійного щеплення проти кору дитина буде гарантовано мати 10 років.

'Лікарі:



- Виходить, що вакцинацію у нас в країні проводили тільки на папері, - сказав на прес-конференції головний спеціаліст управління громадського здоров'я МОЗ Сергій Платов. - І щоб дізнатися реальний стан справ, педіатрами будуть підняті всі дитячі картки. Пора припиняти цю "паперову" вакцинацію.

За словами медичного чиновника після нещодавнього прийняття поправок до закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" тепер не будуть вимагати від батьків обов'язкової вакцинації дитини для того, щоб віддати її в дитячий колектив. Але це означає, що і відноситься до такої дитини будуть інакше. І якщо виникне ризикована епідситуація, то попросять батьків не приводити такої дитини в колектив.

- Сьогодні вакцинами проти кору забезпечені всі регіони України і це дає можливість провести планові щеплення всім дітям, кому потрібно, - сказав Сергій Платов. - Але, на жаль, ті, хто старше 18 років не можуть розраховувати на безкоштовні вакцини - немає такої можливості. Якщо не зробили свого часу щеплення, тепер доведеться розщедриться.

Нагадуємо, що 10 січня ВР ухвалила в першому читанні проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які стосуються захисту населення від інфекційних хвороб. Тепер скасовується вимога чинної норми статті 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо заборони відвідувати дитячі установи тим дітям, які не отримали профілактичних щеплень, регламентованих календарем.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!