Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Через велику кількість ДТП в області, житомирському центру крові необхідно більше донорів
 
11-05-2012, 08:21  Медицина

Через велику кількість ДТП в області, житомирському центру крові необхідно більше донорів

 
Житомирський центр крові починає місячник донорства крові в області. Місячник приурочений до Всесвітнього дня донора, який відзначається 14 червня.

'Через



Про це повідомив Анатолій Чугрієв, головлікар обласного центру крові.

За словами Чугрієва, місячник здачі крові в цьому році проходить під гаслом "Кожен донор крові - герой". Він каже, що зараз центр крові у співпраці з владою працює над тим, щоб заслужені донори отримували різноманітні пільги та привілеї. Він також зазначив, що житомирський обласний центр крові є одним з кращих в Україні.

Місячник проходить з 3 травня по 1 червня. Він проводитиметься з метою популяризації серед населення донорського руху.

«Надання швидкої медичної допомоги та ефективне лікування неможливе без використання компонентів і препаратів донорської крові. Особливо в такій крові потребують люди хворі на лейкемію, травмовані і прооперовані діти, а також пацієнти реанімаційних, хірургічних, опікових та інших відділень », - сказав Чурго.

За словами головного хірурга управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктора Лучківа, в Житомирській області в порівнянні з всеукраїнської статистикою щодня трапляється безліч ДТП, в яких страждають люди, тому донорська кров в області дуже потрібна.

«Люди повинні здавати кров, щоб ми могли уникнути непередбачених ситуацій, коли доведеться терміново шукати рідкісну групу крові, наприклад», - сказав Лучків.

На зустрічі також був присутній Геннадій Зубко голова політичної партії «Фронт Змін» у Житомирській області, який пообіцяв, що буде всіма можливими підтримувати розвиток руху донорства в Житомирі. До речі, «Фронт змін» за останній рік привів в Житомирський центр крові близько півсотні донорів.

Житомирський обласний центр крові знаходитися по вулиці Кибальчича, 16. Щоб здати кров необхідно мати при собі паспорт.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!