Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області для запуску проекту «Своєчасна допомога» не вистачає автомобілів і бригад «швидкої допомоги»
 
16-05-2012, 23:26  Медицина

У Житомирській області для запуску проекту «Своєчасна допомога» не вистачає автомобілів і бригад «швидкої допомоги»

 
В Україні проводиться робота по впровадженню Національного проекту «Своєчасна допомога» який передбачає створення єдиних централізованих регіональних оперативно-диспетчерських служб з використанням сучасних телекомунікаційних та інформаційних технологій, в тому числі GPS-технологій, для скорочення часу прибуття бригад швидкої медичної допомоги до пацієнта.

'У



У зв'язку з цим 15 травня в Адміністрації Президента відбулася селекторна нарада з керівниками регіонів України - повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації.


«Проект «Своєчасна допомога »- Це реалізація своєчасної медичної допомоги та модернізація даної медичної послуги. Житомирська область в цьому проекті тільки починає роботу, тому що не входить в список пілотних областей (Дніпропетровська, Київська, Одеська, Львівська). Реалізація проекту в нашій області розпочнеться в наступному році ", - повідомив заступник Житомирського губернатора Віктор Балюрко.

Суть проекту «Своєчасна допомога» полягає в тому, що на території області будуть створені 4 регіональні оперативно-диспетчерські служби швидкої медичної допомоги, які будуть приймати виклики від громадян і координувати роботу всіх бригад швидкої допомоги за допомогою за допомогою мультимедійної оперативного зв'язку між учасниками процесу надання екстреної медичної допомоги.

Станом на 1 січня 2012 року чисельність населення області становить 1273968 чоловік. Кількість установ швидкої медичної допомоги становить 26 одиниць. Швидка медична допомога населенню області надається цілодобово 102 виїзними бригадами. Показник забезпечення бригадами швидкої медичної допомоги становить 0,8 10 на тис. населення при нормативі - 1 на 10 тис. населення. Для виконання нормативного показника необхідно додаткове введення 25 бригад ШМД.

Кількість санітарних автомобілів, задіяних на станціях та відділеннях СМП, становить 168 одиниць при нормативі 203 одиниці. З наявних автомобілів 34 підлягає капітальному ремонту, а 42 автомобіля списанню. Автомобілі типу С відсутні. Автоматизованою системою управління станції ШМД не забезпечені. Медичним обладнанням станції та відділення СМП укомплектовані на 65% від потреби, а 80% наявного обладнання потребує заміни.

При утворенні оперативно-диспетчерських служб в Житомирі, Новограді-Волинському, Коростені та Бердичеві необхідне приміщення та підготовка відповідних кадрів.

Впровадження сучасних GPS-технологій планується за рахунок коштів державного бюджету, на що подано розрахунки на суму млн 5.5. грн, а всі інші витрати -. за рахунок обласного бюджету.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!