Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Головлікар Коростишівської райлікарні розповів, за що на нього озлився замгубернатора Никитюк
 
15-06-2012, 16:55  Медицина

Головлікар Коростишівської райлікарні розповів, за що на нього озлився замгубернатора Никитюк

 
Вчора, 14 червня на на території Коростишівської районної лікарні відбувся мітинг.

'Головлікар



«Бондарчук! Бондарчук! «- Скандували медпрацівники. Присутні вимагали припинити переслідування головлікаря лікарні Сергія Бондарчука.


- Я займаю посаду головлікаря з 2005 року. Намагався працювати якомога краще. Зауважень і стягнень не отримував. Але коли на посаду голови Коростишівської райдержадміністрації прийшов Олександр Андрійович Никитюк, я чомусь став поганим - розповів журналістам Сергій Володимирович.


- Почалися безпідставні причіпки. А потім він викликав мене до себе в кабінет і зажадав, щоб я в обхід законодавства підписав договори з однією будівельною фірмою на ремонт приміщень лікарні. Сума контракту становила понад 700 000 гривень. Тобто мене примушували зробити посадовий злочин. Я відмовився, бо мені за такий злочин однозначно світив чималий термін. І мені сказали, що я більше на посаді головлікаря працювати не буду. Ось в цьому і підгрунтя того, що відбувається.


А далі Сергій Володимирович розповів, за що конкретно його звільнили:


- ... За те, що нібито ... печатка лікарні не відповідає назві медичного закладу! Справа в тому, що лікарні присвоїли ім'я Потєхіна, а на печатці це не було відображено. Іншої причини просто не знайшли. Але ж перед звільненням КРУ та інші контролюючі органи по півроку вели перевірки у лікарні. Напевно, кожен цвях оглянули. І ніякого криміналу не накопали ...


Двічі звільняли Сергія Бондарчука і двічі суди його відновлювали на посаді. Останній раз це відбулося 6 червня. Однак в порушення рішень судів, законному керівникові райлікарні не повернули ні печатку, ні ключі від сейфів. А зразок його підпису, який необхідно затвердити у районній Раді, не приймають через відсутність печатки.


Слід зауважити, що настільки ненормальна ситуація може коштувати життя хворим, оскільки чинний головлікар не має доступу до наркотичних і знеболюючим препаратів без яких важкі хворі можуть загинути.


Народний депутат Євген Добряк, який брав участь у мітингу, заявив у своєму виступі, що негайно звернеться за роз'ясненнями з приводу ситуації, що склалася в райлікарні, в Коростишівську районну раду, а також - з депутатським запитом до спікера Верховної ради Володимира Литвина, щоб вивчити проблему в профільних комітетах і прийняти адекватні рішення.


Мітинг був дуже бурхливим, проте анонсованого перекриття автотраси Київ-Житомир не відбулося. За словами Сергія Бондарчука, вирішили не ганьбити Україну перед гостями Євро-2012.


Сергій Гудзенко, Житомир-онлайн
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!