Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні проходить трьохкратна додаткова вакцинація проти поліомеліту.
 
13-11-2015, 10:40  Медицина

В Україні проходить трьохкратна додаткова вакцинація проти поліомеліту.

 
В Україні проходить трьохкратна додаткова вакцинація проти поліомеліту.

У зв'язку зі спалахом хвороби, в Україні розпочато трьохтурову додаткову вакцинацію проти поліомієліту. У першому турі, який завершився 7 листопада, на Житомирщині було вакциновано 81,5% від загальної кількості дітей.
За інформацією УОЗ Житомирської облдержадміністрації, аби убезпечити населення країни від невиліковної хвороби та сформувати колективний імунітет, МОЗ спільно з ВООЗ та ЮНІСЕФ розробили план проведення трьох раундів додаткової імунізації з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей віком від 2 місяців до 6 років. У третій раунд буде включено дітей віком до 10 років. Діти, які не отримали жодної дози вакцини проти поліомієліту до моменту проведення додаткової вакцинації, отримують першу дозу інактивованої полівакцини (ІПВ), та можуть бути далі вакциновані ОПВ не раніше ніж через 14 днів після отримання ІПВ. Другий і третій тур вакцинації триватимуть по 2 тижні з інтервалами між ними в один місяць. Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.
Поліомієліт - це гостре інфекційне захворювання, викликане поліовірусом, який за лічені години вражає ЦНС, призводячи до паралічу і смерті захворілого. Єдиний спосіб захиститися від поліомієліту - це неоднократна вакцинація, яка дає стійкий імунітет на все життя.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!