Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Через недофінансування в лікарнях Житомирщини значно зменшать кількість стаціонарних ліжок
 
3-08-2016, 04:26  Медицина

Через недофінансування в лікарнях Житомирщини значно зменшать кількість стаціонарних ліжок

 
Через недофінансування в лікарнях Житомирщини значно зменшать кількість стаціонарних ліжок

Згідно з постановою Кабінету міністрів № 1024 від 25 листопада 2015 року у медичних закладах має бути 60 стаціонарних ліжок на 10 000 населення. Як повідомив начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас, Житомирщина перевищує цей показник на 1395 ліжок, і якщо їх не скоротити, медична галузь буде недофінансована.

Виступаючи на засіданні колегії управління охорони здоров'я Олександр Торбас згадав про "оптимізацію" ліжкового фонду за рахунок скорочення дільничих лікарень.

"Сьогодні є варіант залишити дільничну лікарню Якщо буде створена об’єднана територіальна громада, базовий бюджетний фонд у вигляді субвенції йде на цю громаду, громада вже визначає, скільки ліжок може бути і в такому разі залишається дільнична лікарня. На сьогодні варіант такий: або район добавляє кошти з місцевого бюджету і утримує ці дільничні ліжка, або ми їх зараз скорочуємо, але тоді громада об’єднується і бере під захист ці дільничні лікарні" - наголосив начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!