Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » » Лікування карієсу - коли звертатися до стоматології?
 
26-11-2021, 11:38  Медицина / Стоматологія

Лікування карієсу - коли звертатися до стоматології?

 

Лікування карієсу - коли звертатися до стоматології?


За статистикою, найпоширенішою стоматологічною патологією є каріозні ураження. Карієс - це захворювання, при якому відбувається руйнування твердих зубних тканин, що починається з порушення цілісності емалі. За відсутності профілактичних заходів, а особливо своєчасного лікування, бактерії проникають углиб зуба, і хвороба прогресує. Усередині зуба з'являється порожнина, а окремих випадках розвиваються важкі ускладнення. Запущений процес і не розпочате вчасно лікування карієсу можуть призвести до втрати зуба - ось чому чимало житомирян віддають перевагу не місцевим, але столичним стоматологічним клінікам.


Чому розвивається карієс


Збудниками цього захворювання є деякі бактерії, які негативно впливають на тверді тканини. Мікрофлора в роті розмножується і розвивається дуже швидко: навіть після ретельного очищення зубів буквально за кілька годин кількість бактерій наближається до мільйона.


Шкідливі мікроорганізми (найнебезпечніші для зубів стрептококи) розселяються на емалі, справляючи руйнівний вплив. Активність мікрофлори безпосередньо залежить від факторів, які провокують її розмноження, і від можливості організму чинити опір негативному процесу, тобто імунітету.


Фахівці провідної стоматології Києва "Дент Лайн" на Подолі зазначають, що ефективне лікування карієсу залежатиме від того, наскільки швидко розмножуються бактерії у роті пацієнта. На збільшення чисельності бактерій впливає сприятливе середовище, яке формується завдяки наступним факторам:



  • Відсутність гігієни ротової порожнини (наприклад, не дуже ретельне чи нерегулярне очищення зубів, язика, ясен).

  • Незбалансований раціон харчування, в якому багато м'якої їжі, продуктів з високим вмістом вуглеводів та мало свіжих плодів.

  • Гіповітаміноз.

  • Низький імунітет.

  • Недостатній вміст у вживаній воді таких речовин, як фтор, кальцій, фосфор.

  • Неправильно сформовані зубні ряди через хвороби, якими людина перехворіла в дитинстві (рахіт, туберкульоз).

  • Захворювання шлунково-кишкового тракту, тому рекомендується одночасно усувати як ці патології, так і проводити лікування карієсу.


Щоб запобігти появі каріозних уражень, потрібно дотримуватись правил гігієни та виключити всі негативні фактори, які провокують розмноження бактерій.


Рекомендації фахівців щодо запобігання появі карієсу


Стоматологи рекомендують дотримуватись певних заходів, які допоможуть захистити зуби від руйнівного впливу патогенної мікрофлори:



  • Ретельно та правильно очищати ротову порожнину. Чищення зубів слід здійснювати 2 рази на день, причому тривалість процедури має становити 2-3 хвилини. При цьому очищати потрібно внутрішні поверхні зубів, язик, область біля ясен та простору між зубами.

  • Поповнювати дефіцит фтору. У деяких районах Полісся в питній воді міститься недостатня кількість цього мінералу, а при його нестачі емаль стоншується. Щоб цього не сталося, слід застосовувати спеціальні ополіскувачі або збагачувати воду фтором. Крім цього, рекомендується регулярно вживати морепродукти, багаті на мінерали.

  • Використовувати гігієнічні засоби, які знищують шкідливі мікроорганізми в ротовій порожнині.

  • Не вживати контрастної їжі. Занадто гаряча або дуже холодна їжа призводить до того, що на емалі утворюються дрібні тріщини, які відкривають шлях бактеріям усередину зуба.


Не слід забувати і про те, що необхідно регулярно відвідувати стоматолога, який своєчасно виявить початок захворювання і призначить лікування карієсу в Житомирі чи Києві, що запобігатиме подальшим ускладненням та втраті зуба. Якщо у пацієнта виявиться наліт чи зубний камінь, фахівець професійно їх усуне. Дорослим рекомендується проходити профілактичний огляд 2 рази на рік, а дітям через кожні 3 місяці.


Джерело: офіційний сайт клініки стоматології у Києві https://dentline.com.ua/<!-- -->


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!