Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Педагоги Житомира готуються до нового навчального року та повернулася 11-річка
 
16-07-2010, 14:23  Наука

Педагоги Житомира готуються до нового навчального року та повернулася 11-річка

 
У Житомирі, враховуючи повернення до 11-річної системи освіти, повним ходом триває підготовка освітніх закладів до 1 вересня.


Педагоги Житомира готуються до нового навчального року та повернулася 11-річка



Вкрай бідний бюджет Житомира виділив на підготовку до нового навчального року 1 млн. 150 тис. грн., що, за словами начальника міського управління освіти Валентина Арендарчук, "дуже небагато".

Значить, треба сподіватися на потужну "підтримку з боку спонсорів та меценатів", пише в газеті «Місто» Антон Бездітко.

Цього року підготовка до майбутнього нового навчального року в контексті воістину революційних змін є виключно складною. Ми знову повернулися до 11-річної освіти, до чого додалася обов'язкова дошкільна освіта п'ятирічок.

На думку Валентина Арендарчука, ці зміни дозволять, принаймні, укомплектувати учнями десяті класи шкіл. Адже значна частина випускників 9-х класів, щоб уникнути 12-річного навчання у школі, налаштувалася на технікуми, коледжі та ПТУ.

Зараз педагоги Житомира чекають роз'яснень, планів, методичних рекомендацій з приводу механізмів впровадження зазначених реформ.

Одне не викликає сумніву: жодна школа або дитсадок не відкриє двері дітям, якщо до неї чи до нього прискіпається хоч одна контролююча організація. Акт за готовність установи до навчального року підписують представники СЕС, пожежної служби, мерії, охорони праці та інших установ.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!