Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи потрібно скорочувати кількість вузів в Житомирі?
 
4-06-2011, 21:55  Наука

Чи потрібно скорочувати кількість вузів в Житомирі?

 
Чутки про об'єднання житомирських університетів - технологічного та державного ім.І.Франка ходили по місту не перший рік. Взимку 2011 наміри «злити» або «оптимізувати» ВНЗ отримали документальне підтвердження.


Чи потрібно скорочувати кількість вузів в Житомирі?



В кінці січня Сергій Рижук створив при обласній державній адміністрації координаційну раду з питань оптимізації мережі вищих навчальних закладів. Текст розпорядження був розміщений на сайті облдержадміністрації.

Як повідомляє документ, мета оптимізації - «підвищення якості вищої освіти регіону, його конкурентоспроможності в європейському освітньому просторі».

Оптимізація ВНЗ в Житомирі - це злиття двох різнопрофільних університетів: колишнього педагогічного і технологічного.

Втім, своє розпорядження губернатор незабаром скасував і питання про злиття було зняте саме собою.

Навесні міністр освіти Дмитро Табачник активно говорив про добровільне об'єднання університетів, а нещодавно заявив, що їх кількість в Україні потрібно скоротити в 10 разів - з 900 до 90 ...

Табачник в черговий раз відзначив, що існуюча кількість вузів, що становить близько 900, є надмірною, мовляв, студентів не вистачить ... А 90 ВНЗ, на думку міністра, достатньо для задоволення освітніх потреб населення країни…
Фото з сайту direct-action.org.ua
За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!