Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні розпочалася вступна кампанія. Абітурієнти вперше проходять реєстрацію в інтернеті
 
1-07-2011, 19:28  Наука

Сьогодні розпочалася вступна кампанія. Абітурієнти вперше проходять реєстрацію в інтернеті

 
Сьогодні українські вузи розпочали прийом документів в абітурієнтів.

Сьогодні розпочалася вступна кампанія. Абітурієнти вперше проходять реєстрацію в інтернеті



У цьому році є багато нюансів, які відрізняють нинішню вступну кампанію від торішньої. Їх, як пояснив міністр освіти Дмитро Табачник, ввели, щоб ліквідувати черги біля вузів.

Торік, нагадаємо, найбільше невдоволення викликали величезні скупчення абітурієнтів під приймальними комісіями, що в парі зі спекою перетворило надходження в пекельне випробування. А якщо людина хотіла подати документи в кілька вузів, потрібно було вистояти не одну, а дві-три черги!

БІЛЬШЕ ЧАСУ

Тепер на подачу документів для тих, хто збирається вступати за результатами тестування, надається цілий місяць - з 1 по 31 липня.

«Сподіваємося, це скоротить черги. Ті, хто мав у вузі проходити творчий конкурс, в минулому році мали всього тиждень на подачу документів. Тепер у них термін до 17 липня », - пояснює заступник відповідального секретаря приймальної комісії приймальної комісії педуніверситету ім. Драгоманова Тарас Олефіренко.

СЕРТИФІКАТИ

При зарахуванні можна використовувати сертифікати результатів тестів починаючи з 2008 року, причому, давати дані по самому кращому результату.

Ті, хто закінчив школу до 2007 року, можуть надходити без результатів тестування, а по вузівському іспиту.

Додаткові бали

Олімпіадники і переможці конкурсів Малої академії наук отримуватимуть додбали. Залежно від ступеня диплома (1, 2 або 3) їм будуть нараховувати 50, 40 і 30 балів. Ще до 20 додбалів можуть отримати ті, хто навчався на підготовчих курсах (сума залежить від оцінок).

«Тепер буде важливий загальний рівень знань вступника, а не його ударні результати по одній дисципліні», - говорить відповідальний секретар приймальної комісії КНЕУ Юрій Солодковський.

ПО ІНТЕРНЕТУ

Цього року вперше запрацює система «Електронне надходження». Через сайт osvita.com абітурієнти можуть заповнити заяву на вступ до вузу, вказавши номери своїх сертифікатів тестування та номери атестатів, і не приїжджати до вузу особисто.

Однак на шляху впровадження новинки встала громадська мережа «Опора», яка через суд намагається довести незаконність електронного надходження, мовляв, система не була належним чином апробована.

Також «Опора» сумнівається в тому, що електронна заява буде мати таку ж юридичну силу, як і паперова і, отже, абітурієнти, які будуть надходити через Мережу, ризикують. Міносвіти вже відреагувало на позов «Опори», зазначивши, що електронна заява буде абсолютно легітимною. Перше засідання суду призначене на 12 липня і навряд чи рішення встигнуть прийняти до кінця вступної кампанії. Але підірвати авторитет ноу-хау у абітурієнтів позов «Опори» може.
За матеріалами: segodnya.ua
Фото з сайту tsn.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!