Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомиряни не проти скорочення кількості ВНЗ. Результати опитування
 
6-07-2011, 15:03  Наука

Житомиряни не проти скорочення кількості ВНЗ. Результати опитування

 
У червні Житомир.info проводив опитування «Чи потрібно скорочувати кількість ВНЗ в Житомирі?". Погляди читачів між "так" і "ні" розділилися майже порівну: 27,7% вважають, що скорочувати не можна і у молоді повинен бути вибір, 26,98% упевнені, що скорочення вузів необхідно.

0



20,14% проголосували за відкриття ПТУ, як альтернативу ВУЗам, тому що робочий завжди отримував більше інженера. Вважають, що в нинішніх реаліях важливіше вміння заробляти гроші, а не диплом 11,15%. Причому 6,12% читачів впевнені, що простіше і дешевше диплом купити, ніж платити за навчання.

Якщо об'єднати відповіді, які прямо чи опосередковано "за" скорочення ВУЗів, то більше половини проголосувавших підтримують міністра освіти Дмитра Табачника, який заявляє, що кількість вищих навчальних закладів в Україні потрібно скоротити в 10 разів - з 900 до дев'яноста.

До речі, Табачник нещодавно повідомив, що протягом 2011 року в Україну добровільно об'єдналися понад 20 університетів. Міністр зазначив, що об'єднання відбулося в Кривому Розі, Львові, Донецьку. В даний момент, за словами Табачника, об'єднання вузів відбувається в Чернігові - повідомляє УНН.

«Тут немає ніякої трагедії. Виграли студенти і виграла якість освіти. І незабаром ще вісім областей (в яких відбудеться об'єднання вузів - ред.). Але це об'єднує не міністр, а об'єднуються самі колективи, поки на добровільній основі, тому що розуміють, що 900 вузам нізвідки взяти майбутніх студентів і майбутніх аспірантів », - підкреслив міністр.



За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!