Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Медпункти житомирських ВНЗ залишилися без медикаментів і лікарів
 
5-10-2011, 22:16  Наука

Медпункти житомирських ВНЗ залишилися без медикаментів і лікарів

 
Медпункти Житомирського університету імені Івана Франка залишилися без медикаментів і без необхідної кількості медперсоналу.

'Медпункти



Про це сьогодні заявив проректор з соціально-економічних питань ЖДУ Петро Кухарчук.

- В університеті було п'ять лікарів. Міністерство освіти не погодило цей штат і категорично заборонило мати в штаті медпрацівників. Оскільки ми повинні надавати лише освітні послуги, а не медичні, - розповідає проректор.

Але компроміс все ж знайшли: за сприяння житомирської влади і головлікаря першої міської лікарні університету виділили двох лікарів-терапевтів, один з яких постійно знаходиться в університеті. Другий лікар щодня з 14 до 17 годин приймає студентів в медпункті університету.

Питання з персоналом вирішили, але через відсутність в штаті університету медпрацівників у новому навчальному році медпункт залишився без препаратів.

- В наявності немає практично ніяких медикаментів. Я подала список медикаментів, які повинні бути хоча б для надання першої медичної допомоги ще на початку вересня, але поки ніяких препаратів не надходило, - коментує ситуацію лікар-терапевт Валерія Чудовська.

Теж саме відбувається і в Житомирському технологічному університеті.

Начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Олександр Пастовенський підтвердив, що проблема медперсоналу у ВНЗ дійсно існує і керівництво обласної адміністрації намагалося вирішити її в «київських кабінетах», але питання поки залишається відкритим.

- В університеті імені Івана Франка вчитися близько 8 тисяч дітей, не можна допустити, щоб вони залишилися без належної медичної допомоги, - сказав Пастовенський.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!