Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Через Бюджетний кодекс в Житомирі можуть закрити педагогічний ліцей
 
16-11-2011, 20:01  Наука

Через Бюджетний кодекс в Житомирі можуть закрити педагогічний ліцей

 
На сесії Житомирської обласної ради 15 грудня депутати планують виділити кошти на фінансування Житомирського обласного педагогічного ліцею на період до законодавчого врегулювання питання щодо правомірності здійснення витрат на його утримання.

Через Бюджетний кодекс в Житомирі можуть закрити педагогічний ліцей



Про це йдеться в проекті розпорядження, опублікованому на офіційному сайті облради.

Також на сесії депутати планують ухвалити звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України.

«За результатами ревізії бюджетів на території Житомирської області, проведеної головним контрольно-ревізійним управлінням України в жовтні 2009 року, видатки на утримання Житомирського обласного педагогічного ліцею кваліфіковані як нецільове використання коштів, проведене всупереч Бюджетному кодексу Україні.

З метою недопущення ліквідації обласного педагогічного ліцею та законодавчого врегулювання цього питання, починаючи з грудня 2009 року, облдержадміністрацією неодноразово направлялися листи на адресу Голови та депутатів Верховної Ради України, Адміністрації Президента України (Комітет з економічних реформ), Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Міністерства освіти і науки України тощо

Народним депутатом України Черпіцьким О. З. зареєстрований законопроект № 9327 про внесення відповідних змін до статей 89, 90 Бюджетного кодексу України.

Однак питання про правомірність здійснення видатків з обласного бюджету на утримання такого типу закладів поки позитивно не вирішено.

В даний час постало питання ліквідації цієї установи, як такої, що не відповідає вимогам Бюджетного кодексу України », - йдеться у зверненні.

Депутати обласної ради проситимуть розглянути питання про внесення відповідних змін до статей 89, 90 Бюджетного кодексу України, прийнятого 8 липня 2010 року, в якому не враховано розширений перелік типів загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до Закону України від 6 липня 2010 року.

Довідка: Житомирський обласний педагогічний ліцей, який розташований за адресою: м. Житомир, вул. Коростишівська, 15, створено в 1991 році. Ліцей є навчально-виховним закладом комунальної власності, має статус школи-інтернату та фінансується з обласного бюджету.

Ліцей співпрацює з кафедрами Житомирського державного університету імені Івана Франка.

У ліцеї навчається близько 500 учнів з сільської місцевості Житомирської області.

За 20 років в ліцеї здобули освіту 2592 учнів, 100% з яких продовжили навчання у вищих навчальних закладах України, ближнього і далекого зарубіжжя.

З 1995 року 519 учнів стали призерами III (обласного) та IV (Всеукраїнського) етапів всеукраїнських олімпіад з базових предметів, що становить 50% призерів області.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!