Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Діти 15 шкіл Житомира та області будуть навчатися на планшетах та електронних шкільних дошках
 
8-12-2013, 07:27  Наука

Діти 15 шкіл Житомира та області будуть навчатися на планшетах та електронних шкільних дошках

 
5 грудня, відбулося оголошення переможців конкурсу «2000 шкіл» другого етапу Національного проекту «Відкритий світ», що дозволяє отримати школам мультимедійне обладнання для навчання.
Діти 15 шкіл Житомира та області будуть навчатися на планшетах та електронних шкільних дошках

Про це повідомили в прес-службі Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку Держінвестпроекту України (ЖРЦІР), який займається організацію та координацію впровадження національного проекту «Відкритий світ» в Житомирській області.
Заявки, подані школами на конкурс, розглядало журі, до складу якого входили представники міжнародних компаній - Microsoft, Intel, громадської організації Wikimedia та української галузевої асоціації АПІТУ.

Критеріями оцінки було виконання школами умов конкурсу та документальне підтвердження представлених даних.
Перевага віддавалася школам, за доповнення відео-заявки про те, чому, на думку учнів, школі варто приєднатися до проекту «Відкритий світ», - зазначають у ЖРЦІРе.

- На сьогодні тільки 381 школа виконала всі умови і здобула перемогу в конкурсі. Решті школам ми вирішили дати додатковий шанс - до 12 грудня надіслати документи, яких не вистачає до повного комплекту. 19 грудня будуть оголошені результати, за якими до проекту приєднається кожна десята школа в Україні, - коментує подію Руслан Свірський, керівник Національного проекту «Відкритий світ», - цитує прес-служба ЖРЦІР.

Серед загальноосвітніх шкіл Житомирської області 15 навчальних закладів вже стали переможцями конкурсного відбору - школи Житомира № 5, 26, 30, 36 та ліцей № 24. Ще 17 шкіл міста та області можуть додати необхідні документи, яких не вистачає і стати переможцями.
Ключовими умовами відбору стали забезпечений швидкий доступ до інтернету (принаймні 100 Мбіт для міських шкіл та 28 Мбіт для сільських) і письмову згоду батьків про приєднання школи до «Відкритому світу».

Всього на конкурс «2000 шкіл» було подано 3168 унікальних заявок, з яких відповідне було документально підтверджено 2310. Значна кількість, а це 1101 заявка, прислали сільські школи.
Перелік шкіл, які стали учасниками, опублікований на сайті Національного проекту «Відкритий світ».

Нагадаємо, 17 жовтня Нацпроект «Відкритий світ» оголосив конкурс, за результатами якого до кінця 2013 року 2000 шкіл стануть учасниками проекту та отримають сучасне навчальне обладнання і доступ до єдиного освітнього порталу. Всі інші школи України Національний проект охопить до завершення 2015 року.

У Житомирі першим учасників цього проекту став 24-й еко-ліцей.
Довідка: «Відкритий світ» - це проект, який створює єдине навчально-інформаційний online простір для учнів, вчителів та батьків з усієї України за допомогою запуску освітнього порталу. Кожен учасник матиме постійний і швидкий доступ до нього.

Мета - подолання освітньої нерівності і забезпечення високого стандарту освіти в кожному куточку України.
Національний проект «Відкритий світ» співпрацює з провідними міжнародними ІТ - компаніями: Microsoft, Cisco, Intel, Epson, Trunity та українськими інтеграторами: «Енглер», «БМС - техно», «Ситроникс», сервіс Українського союзу інвалідів.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!