Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Команда Житомирського військового інституту перемогла на конкурсі з програмування Space Apps Challenge - 2016
 
28-04-2016, 09:21  Наука

Команда Житомирського військового інституту перемогла на конкурсі з програмування Space Apps Challenge - 2016

 
Команда Житомирського військового інституту перемогла на конкурсі з програмування Space Apps Challenge - 2016

З 22 по 24 квітня на базі IT-кластеру Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету відбувся Міжнародний конкурс з програмування (хакатон) NASA Space Apps Challenge - 2016.

Цей захід проводиться з 2012 року під егідою Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (США), проте в Україні конкурс був організований вперше.

Тематика завдань Міжнародного конкурсу з програмування була запропонована NASA і присвячена актуальним проблемам, серед яких: аеронавтика, космічна станція, Сонячна система і простір поза нею, подорож на Марс, космічна технологія, Земля. Одночасно Міжнародний конкурс проводився в 170 країнах світу, 35 з яких вели онлайн-трансляцію заходу. За правилами Хакатону учасники команди безперервно протягом 48 годин вирішували завдання і готувалися до захисту своїх проектів.

Команда військового інституту представила проект DronProtect в номінації «Do not Crash My Drone» ( «Не розбий мій дрон»). Завдання полягало в розробці програмної геоінформаційної системи, яка дозволяла б операторам малих безпілотників дізнаватися більше про погодні умови в районі польотів, позиціонувати дрон в сервісах Google і визначати закриту для польотів зону в радіусі 5 миль відповідно до поточних GPS-координат дрона.

В результаті захисту проектів команда Житомирського військового інституту імені Корольова одноголосно була визнана переможцем. Як повідомляє прес-служба університету, розроблений проект в подальшому може отримати грант.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!