Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Оранка після зими: особливості
 
6-03-2019, 08:38  Наука

Оранка після зими: особливості

 



На початку весни поля після зимових опадів запливають і ущільнюються. Оранка поля після зими - сукупність механічних прийомів для обробки ґрунту. Її мета полягає в створенні сприятливих умов для проростання насіння і росту культур, що в подальшому покращує якість збирання врожаю.


Під час обробки відбувається розпушення посівного шару і вирівнювання поверхні землі. Крім того, знищуються бур'яни, вносяться добрива і поліпшується харчової режим ґрунту.


Оранка ранньою весною дозволяє зберегти вологу в ґрунті і підготувати умови для ефективної роботи сільськогосподарської спецтехніки. Пізня обробка ґрунту призводить до пізнього посіву, що знижує врожайність.

За допомогою техніки нижній посівний шар переміщається на поверхню. Повторне зволоження і аерація активізують корисну мікрофлору в ґрунті, що збільшує вміст поживних речовин для рослин.


Оранка після зими: особливості

ЯКІ ІНСТРУМЕНТИ ЗАСТОСОВУЮТЬ?


Для ранньої оранки використовують трактора різної потужності або мотоблоки. Вид техніки залежить від розміру оброблюваної ділянки і складності роботи. Для маленьких полів і приватних господарств можна застосовувати мотоблок. Якщо розмір ділянки більше, доцільніше буде використовувати мінітрактор.

Малогабаритна техніка, зрадівши належної навішуванням швидко впорається з поставленим завданням і заощадить купу часу.


Для весняної оранки беруть легкий мінітрактор, до якого підключають:

1.плуг;

2.культиватор;

3.борону;

4.ґрунтофрези;

5.Окучник.


Плуг - стандартний вибір більшості трактористів. Багато хто віддає перевагу двокорпусному пристрою, який дозволяє домогтися максимальної ефективності на приватних ділянках. Для кращого ефекту, потрібно спочатку провести боронування за допомогою спеціальної навішування або модернізованого плуга навіки.


Більш детальну інформацію ві знайдете на нашому сайті: https://motokosmos.com.ua/mototraktora


Україна - саме розоране держава в світі


Земельний ресурс має велике значення для країн у всьому світі. Особливо це стосується тих держав, в економіці яких левову частку займає сільське господарство.

Але навіть наявність значної площі ріллі не завжди робить агропромисловий комплекс рушійною силою країни. Наприклад, США має найбільшу в світі площа оброблюваної землі - 152 млн гектар, але це всього лише 1% вкладу в ВВП країни.

Тепер візьмемо Україну, де площа розораної землі становить 33 млн га, що більше ніж кілька разів менше ніж в США. Сільськогосподарська галузь забезпечує 17-18 відсотків ВВП. Статистика показує, що Україна має 56,1% оброблюваної землі від усієї території країни. Це робить держава самим розораним в світі.

Останні 20 років помітно пожвавили світове сільське господарство: площа оброблюваних полів в цілому зросла на 16%, зрошувані землі в два рази, а агропромислове виробництво в три.

Урбанізація продовжує надавати навантаження на аграрний сектор. Людство потребує виробництві біопалива та змінює харчові звички. Все це впливає на ефективність використання земельних ресурсів планети. Однак, саме такий тиск дозволить аграріям у всьому світі підвищити раціональність цих ресурсів.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!