Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Діти у школі травилися токсичними партами і стільцями.
 
9-02-2010, 13:03  Наука

Діти у школі травилися токсичними партами і стільцями.

 
Діти у школі травилися токсичними партами і стільцями.



Діти у школі травилися токсичними партами і стільцями.

У селі Заріччя Ружинського району Житомирської області шкільна НП. Санепідемстанція заборонила навчання дітей у двох класах - в цих приміщеннях перевищував допустиму норму вміст формальдегіду. Отруйні, небезпечні для здоров'я випари виходили від нових парт та стільців. У процесі їх виготовлення використовують шкідливі смоли.

Першого вересня у школі було подвійне свято. Крім початку навчального року святкували новосілля в нововідбудованому шкільному корпусі. Все там було з голочки і меблі в тому числі. Перед відкриттям корпусу туди, як годиться, приїхали фахівці санстанції, щоб дати «добро» на використання приміщень. Але не дали. Їх відразу насторожив різкий, нехарактерний для навчальних закладів запах, що стояв у двох класах. СЕС зажадала санітарно-гігієнічні висновків по меблях і накладні. Документи суперечили один одному.

Проведений аналіз показав, що в одному класі зміст формальдегіду перевищує допустиму норму в чотири рази, в іншому - в шість з половиною. Було встановлено, що небезпечна речовина виходила не від самої деревини, а від смол, які використовуються для виготовлення меблів. Перевищення формальдегіду несе серйозний ризик дихальній системі дітей, легким, зору, а для тих, хто страждає алергічними захворюваннями, перебування в таких місцях може закінчитися летально.

Після висновку санепідемстанції управління освіти видало наказ про припинення навчального процесу в цих приміщеннях. Останні заміри на вміст отруйної речовини фахівці зробили в середині січня. Аналіз показав, що ситуація покращилася, проте перевищення норми вмісту формальдегіду ще дуже високе: в одному класі в 2,9 рази, в іншому в 3,6.

Є в цій історії і чисто матеріальна складова. Меблі купувалися за тендером за державні гроші. Всі необхідні документи, що підтверджують безпеку парт та стільців у продавця були. Тепер в районному управлінні освіти чекають, коли приїде продавець і запропонує натомість отруєних меблів якісь інші варіанти.

А міліція і прокуратура тим часом встановлюють, як проводилася закупівля меблів, в які ще школи вони могла бути відправлені, і як дотримувалися санітарно-гігієнічні вимоги виробником шкільних парт. Правоохоронці обіцяють, що винні посадові особи, понесуть покарання. Труїти дітей їм ніхто не дозволить.
kriminal.tv

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!